1. Igort - Cuadernos japoneses

El dibuixant italià Igort ens proposa una delicada immersió en la cultura japonesa revisant les notes d´algunes de les seves estades al país nipó. Notes, aquestes, que amplia amb tota mena de dades i curiositats de la cultura local: des d´un record pels mestres del haiku fins a la frenètica activitat creativa de la factoria manga, passant pels records del Japó feudal més arquetípic. El llibre perfecte per regalar a tots aquells que, com Igort, s´hagin deixat seduir pel país del sol naixent o, simplement, per als qui agradi gaudir d´uns dibuixos elegants i treballats alhora que eixamplen una mica més la seva base de coneixements per desgranar després en sopars familiars o d´empresa.

2. Georgina Gerónimo - Miniblogger

La il·lustradora Georgina Gerónimo debuta amb aquest divertit còmic carregat d´una mala bava sana i simpàtica contra el submón de les blogueres de moda. Seguint els passos d´una aspirant a estrella del glamur on-line, la dibuixant presenta diverses situacions tan caricaturesques com reconeixibles per a qualsevol lector d´entre 18 i 35 anys. Fresc i de lectura lleugera, està disponible en edició en català i en castellà.

3. Daniel Clowes - Paciencia

Un dels dibuixants més reconeguts i admirats del panorama internacional torna després d´un llarg silenci de cinc anys amb aquest thriller de ciència-ficció en què el protagonista ha de fer front als traumes derivats de la mort de la seva esposa i que arrossega durant anys. Mantenint el seu traç clar i ple de color, Clowes presenta una nova història plena de personatges als antípodes de qualsevol mena de superheroi.

4. Francisco Ibáñez - Mortadelo y Filemón: Ri­­­o 2016

Amb tota probabilitat, Mortadelo i Filemón tenen el rècord d´aparicions en més Jocs Olímpics que cap altre atleta o personalitat del món esportiu: no se´n perden ni uns, i els de Rio no podien ser una excepció. Ibáñez publica aquest Sant Jordi una nova aventura dels seus famosos agents, ara en terres brasileres, per desmuntar els intents de sabotatge dels esportistes d´un misteriós personatge. O com a mínim ho intentaran.

5. Joe Sacco - Historias de Bosnia

Referent indiscutible del periodisme en format còmic, Joe Sacco rememora en aquest volum les seves vivències en els últims dies de la guerra de Bòsnia, ara fa 20 anys. Reunint un parell de relats publicats anteriorment, Sacco posa sobre el paper històries quotidianes i personals de les víctimes col·laterals del conflicte per demostrar, una vegada més, un talent i una sensibilitat que han creat una llarga escola d´admiradors.

6. Beto Hernández - El día de Julio

Julio Reyes neix l´any 1900 amb tot un segle de vida al davant. Durant els seus 100 anys, el protagonista viu els canvis d´un món hiperaccelerat i marcat pels grans conflictes bèl·lics mentre veu com dins la seva família els problemes i drames es reprodueixen en un espiral cada cop menys asfixiant. Signa l´obra el mexicà Gilbert Beto Hernández, germà del també dibuixant Jaime Hernández.

7. Jofre Martell - La puta conquesta de Catalunya de la iaia

El fenomen d´arrel on-line de casa nostra torna aquest Sant Jordi amb un resum de tot el que has de saber de Catalunya si algun dia vols aspirar a President. A mig camí entre el relat i la novel·la gràfica, l´àvia més malparlada del país t´ajudarà a ampliar els teus coneixements sobre els diferents territoris del país amb una fórmula que, de moment, sembla tenir corda llarga.

8. Isaac Rosa / Cristina bueno - Aquí vivió

El periodista Isaac Rosa debuta en el camp de la novel·la gràfica del bracet de la il·lustradora Cristina Bueno afrontant un tema de dramàtica actualitat com són els desnonaments; vistos en aquesta ocasió des dels ulls d´una noia adolescent. Un plantejament valent que insisteix en l´interès de Rosa per les qüestions socials que ha mostrat en diverses facetes i que ajuda a apropar els còmics estatals a un ventall molt més ampli de públic.

9. Manel Fontdevila - I vosaltres com us vau conèixer?

La parelleta del manresà Manel Fontdevila comença la seva aventura en solitari amb dos llibres publicats de manera simultània i disponibles en català i en castellà. En aquest cas, el Maurici i l´Emília han de continuar criant el seu fill, instal·lat en la incòmoda edat d´una pregunta rere l´altra. Completa la dupla el llibre 'Esteu fent l´amor?' de la mateixa editorial.

10. Yann / Olivier Schwartz - Gringos locos

Després de renovar la franquícia Spirou, la parella formada pel guionista Yann i el dibuixant Olivier Schwartz tornen per explicar la història dels autors Jijé, Franquin i Morris, tres puntals de les vinyetes europees en el seu intent de viatjar als EUA i treballar per a la totpoderosa Disney. Aquest llibre farà les delícies dels amants de la historieta francobelga, que a més dels dibuixos també hi trobaran fotografies i material inèdit dels tres autors.