La cobla Montgrins ofereix un excel·lent concert, titulat, Temps d'una cobla, que sorgí de la motivació de fer un espectacle nou en formació de cobla per donar el relleu a Paisatges Gironins, el concert que serví de fil conductor per als concerts de cobla de la Diputació de Girona l'any 2015. S'ha basat en les propostes de músics de la formació.

Tindrà una durada aproximada d'1 hora i 25 minuts i s'hi interpretaran majoritàriament sardanes tot i que hi ha alguna obra per cobla. Es tracta de repertori català relacionat amb fets històrics paral·lels als anys d'existència de la cobla Montgrins i també amb molts autors vinculats a aquesta formació. Alguns dels títols són: Reminiscències de Martirà Font, Atlanta 96 de Salvador Brotons, Tenora Mediterrània de Martí Camós i també peces d'altres autors com Vicens Bou o Pere Rigau.

històries de músics

Amb aquest suggerent títol s'ha presentat el treball, no musical, sinó literari d'Antoni Mas Bou, intèrpret, director i compositor. Els seus anys de vida, sempre dedicada a la música li ha permès assolí uns grans coneixements de convivència, amistat i relacions amb els companys de professió i amb els diversos públics que ha tractat. Així, amb els seus records ens ofereix aquesta visió plena de vivències, anècdotes i experiències que li han tocat viure. Actuacions, viatges, menjades, llargues nits tocant o viatjant, entre altres,són un cúmul de circumstàncies que ara ha tingut a bé desar-les a la lletra impresa i que expliquen el que hi ha darrere de cada actuació musical, a vegades simpàtiques, bromistes, alegres, compromeses i també, poques per sort, planyívoles. Prop de 90 comentaris, escrits, amb sinceritat, protagonitzats per ell mateix o per altres companys.

Només hi hem trobat a faltar un índex de l'argot dels músics. Allò, dels «cargols», «si bemoll», «ball de nit», «catroi»...

jo no sé res, sóc músic

JO NO SÉ RES, S"C MÚSIC. Invitació personal a la música i els instruments catalans. Existeixen els trombons de plàstic? I les tenores metàl·liques? Una orquestra sona millor amb director o sense? Quin cotxe tenia el trompetista Miles Davis? I Chet Baker? El músic tria l'instrument o l'instrument tria el músic? Pot ser dolent per a la salut tocar el flabiol i el tamborí? Les respostes a aquestes i altres preguntes les trobareu en aquest llibre, que inclou un CD amb 18 peces musicals del seu autor, Esteve Molero. Unes memòries musicals prematures, sempre amb un toc d'humor: un llibre sobre música apte per a tots els públics.

La presentació serà avui, a 2/4 de 8 del vespre, a la Casa de Cultura de Girona.

josep bastons

Malgrat que aquesta pàgina és dedicada a la sardana, volem adherir-nos a donar la nostra felicitació a Josep Bastons, que ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi. Al marge de la seva brillant carrera amb les havaneres, en Bastons fou cantant en diverses cobles-orquestres, Primavera, La Principal de Palafrugell, Maravella, Tropicana, Costa Brava i Lou Torrent.

Josep, enhorabona, ho ens tens ben merescut.

La família paterna de Bastons eren basters i tenien botiga al carrer Estret de Palafrugell. La família materna eren teixidors. Va començar els seus estudis a l'escola dels germans Maristes de Palafrugell.