Bartomeu Compte, secretari general de CCOO a Girona, va negar ahir que el sindicat deixés córrer una denúncia per una contractació irregular d'un professor associat de la Universitat de Girona (UdG), tal com va afirmar el doctor en Història Jordi Rubió, i així ho va recollir el Diari de Girona en la seva edició de dijous.

Jordi Rubió acusa l'anterior Síndic de la UdG, Joan Miró, de no haver donat curs a la denúncia que ell mateix va presentar pel contracte irregular d'un professor associat.

Els fets van passar l'any 2010, quan Rubió, actualment arxiver a França, estudiava a la UdG i va sentir-se cridat a denunciar el que ell considerava una injustícia perquè un membre de la UdG va ser contractat a dit com aprofessor associat, quan per llei s'estableix que cal treure la plaça a convocatòria pública.

Rubió va denunciar els fets al síndic i també al sindicat CCOO i diu que cap dels dos no va donar curs a la denúncia.

Bartomeu Compte assegura que CCOO va portar el cas a l'aleshores vicerector de Personal i Polítiques Socials, Teodor Juvé, i ha presentat com a prova una carta adreçada a aquest vicerector datada del 16 de juny de 2010.

La carta, a la qual ha tingut accés aquest diari, denuncia clarament la «contractació d'una persona com a professor associat a temps parcial sense seguir els procediments que marca el reglament».

Compte ha explicat que no van seguir el cas perquè no hi va haver més reclamacions, i van pensar que la problemàtica ja havia quedat solucionada.

Jordi Rubió va demanar per escrit una resposta al Síndic Joan Miró, però van passar els anys i aquesta no va arribar.