Suhila i Nour, dues de les refugiades sirianes que han viatjat a Roma amb el papa Francesc des de l'illa de Lesbos i que ara comencen una nova vida, han agraït al pontífex el seu gest i asseguren que Francesc ha fet per a la seva gent «més que qualsevol líder musulmà».

Les dues dones han arribat a Itàlia juntament amb les seves famílies procedents de Síria: la primera de Deir ez-Zor, un territori controlat per Estat Islàmic, i la segona des de la perifèria de Damasc, una zona caracterizada pels enfrontaments que es produeixen gairebé cada dia.

Suhila, cosidora i mestressa de casa, està casada amb Samy, professor d'Història, i tenen tres fills:?Rachid, de divuit anys; Abdel Majid, de setze, i la petita Al Quds, de cinc. Per la seva banda, Nour era microbiòloga de la Comissió d'Energia Atòmica de Síria, de manera que parla perfectament anglès i francès. Està casada amb Hasan, jardiner, i té un fill de tres anys, Rifat.

Les dues famílies formen part del grup de dotze refugiats que van ser seleccionats per abandonar el campament de Kara Tepe a Lesbos i volar a Roma amb el Papa, que dissabte passat va visitar l'illa de Lesbos, destí de milers de persones que fugen del conflicte. A partir d'ara, els afortunats començaran a aprendre italià a l'escola d'idiomes que l'organització humanitària Sant Egidi té a la capital italiana. Ahir van rebre els nombrosos mitjans de comunicació que s'han interessat per les seves històries.

«Aprecio molt el Papa i sempre li estaré agraïda perquè ens ha donat una oportunitat i ha ofert un gran futur al meu filll. Ha fet més del que qualsevol líder musulmà per nosaltres», va assenyalar Nour. «És un home amb un cor immens. Espero que els líders del món àrab i de la resta de la humanitat facin el mateix que ha fet ell», va afegir Suhila.