El Festival Strenes de Girona va tancar ahir la seva quarta edició amb un gran èxit de convocatòria: 27.517 espectadors, fet que el consolida com a principal festival musical de la ciutat. Aquesta xifra suposa un augment de prop de 8.000 espectadors respecte l'edició anterior, gràcies a una programació centrada en les estrenes oficials dels grups catalans que marcaran la temporada i, sobretot, per l'aposta d'ubicar concerts gratuïts a espais emblemàtics de la ciutat.

De les 10.020 entrades que es van posar a la venda se'n van vendre 8.517, xifra que suposa un 85% d'ocupació. Per la seva banda, els concerts gratuïts van convocar 19.000 espectadors al concert inaugural al terrat de l'Oficina de Turisme, al nou escenari de la plaça Sant Feliu, a la plaça del Lleó amb el concurs Intro, als concerts de diumenge dels Jardins de la Mercè i al Cafè Context.

Un èxit de convocatòria que s'ha vist reflectit també en els concerts programats a l'Auditori, en què tres dels cinc van penjar el cartell d'entrades exhaurides: Sopa de Cabra, Els Catarres amb la JOAG i Quim Mandado & Oce & Lgp. En la mateixa línia, al Teatre Municipal es van exhaurir entrades per al concert d'Adrià Puntí, i tant Quimi Portet com Marina Rossell van registrar una bona ocupació.

La programació més alternativa del festival, ubicada a l'Auditori de la Mercè, va registrar una mitjana d'ocupació del 60%, destacant el sold out de Nuria Graham. Cal remarcar també l'èxit assolit al Museu d'Art, nova seu del festival, ja que dels quatre concerts programats tres van penjar el cartell de complet: Gemma Humet, Dom la Nena i Pau Alabajos.

La clau: el carrer

L'aposta del festival per sortir al carrer ha estat el causant d'aquest espectacular augment de públic. El concert inaugural de Love of Lesbian al terrat de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Girona va col·lapsar el centre de la ciutat.

La programació a la plaça Sant Feliu ha estat un dels grans èxits de l'edició d'enguany i que ha marcat el creixement de públic d'aquesta edició. Un espai que ha permès programar un tipus d'artistes que fins ara eren difícils de programar en no tenir un espai adequat per al seu estil de música.

L'escenari estrella, però, va ser el de les Escales de la Catedral, on Macaco va clausurar la 4a edició del festival amb un concert que tenia les entrades exhaurides des de feia temps.