El cinquè lliurament d'una de les franquícies més importants de la història del cinema no perilla segons la seva protagonista, Sigourney Weaver. I és que després que Fox anunciés 'Alien: Covenant', la preqüela del vuitè passatger dirigida per Ridley Scott, molts van pensar que això suposaria la cancel·lació de Alien 5.

No obstant això, l'actriu s'ha mostrat així de segura en unes recents declaracions a Aggressive Comix Alien: "En Ridley va demanar a Neill Blomkamp (director d'Alien 5) no fer la nostra pel·lícula fins després de 'Prometheus 2 (Alien: Covenant)'. Però tenim un guió increïble i en Neill i jo estem realment emocionats amb el projecte. Estaria molt sorpresa si no la féssim. Va a prendre una mica més de temps però l'espera mereixerà la pena".

La primera sinopsi oficial de la pel·lícula, preqüela del Vuitè Passatger i el rodatge de la qual començarà a Austràlia en poques setmanes, diu així: "Rumb a un planeta remot en la part més llunyana de la galàxia, la tripulació de la nau Covenant descobreix el que consideraran un paradís inexplorado, però que en realitat és un món fosc i perillós l'únic habitant del qual és el androide David (Michael Fassbender), supervivent de la desafortunada expedició Prometheus".

Amb aquest nou lliurament, la primera pel·lícula del que promet ser una altra trilogia, continua l'expansió de l'univers d'Alien. Una saga que també té previst continuar no només amb aquestes preqüeles, sinó també amb l'esmentada nova seqüela d'Alien, dirigida per Neill Blomkamp. Un projecte que ja estava en marxa però que finalment, per imposició de Scott, haurà d'esperar, almenys fins que s'estreni aquesta seqüela de Prometheus a final del 2017.

Estrenada el 2012, Prometheus -que malgrat recollir crítiques de tota mena va recaptar a nivell mundial més de 400 milions de dòlars- se centra en un grup de científics i exploradors que emprenen un viatge espacial en la nau Prometheus per estudiar una avançada civilització alienígena a la recerca dels orígens de la humanitat.