L'estrès oxidatiu es un dels grans causants de la infertilitat en dones joves

26.04.2016 | 07:20

Una investigació espanyola ha demostrat que l'estrès oxidatiu (un excés de radicals lliures i un defecte d'antioxidants que causa envelliment cel·lular) està relacionat amb la baixa reserva ovàrica en dones joves, de menys de 35 anys. L'estudi, publicat aquest mes a la revista Reproductive Biomedicina Online, va ser realitzat per la Clínica Tambre amb la participació de la Universitat Complutense de Madrid. Aquesta troballa «obre una porta d'esperança a aquestes dones que podrien ser susceptibles de tractament amb antioxidants, en lloc de recórrer a la donació d'òvuls», indica la coordinadora del treball, la doctora Rocío Núñez.
L'estrès, el menjar ràpid, el tabac, l'alcohol, l'obesitat o la desnutrició poden afavorir l'estrès oxidatiu i influir en les pacients que desitgen un embaràs, adverteix aquesta doctora, directora científica de Tambre i professora de la Complutense. Aquests factors «poden explicar també el fet que hi hagi dones menors de 35 anys amb ovaris envellits, que els impedeixen tenir una bona quantitat i qualitat d'ovòcits, el que comporta una menor taxa de gestació i més avortaments», va afegir la doctora Núñez.
L'objectiu de l'estudi era comprovar la implicació de l'estrès oxidatiu en la baixa resposta ovàrica en pacients sotmeses a tractaments de fecundació in vitro. Els resultats han permès comprovar concentracions de marcadors d'estrès oxidatiu i substàncies antioxidants en el líquid fol·licular de pacients amb baixa resposta a l'estimulació ovàrica enfront de donants d'ovòcits fèrtils, i pacients amb alta resposta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema