L´estrès oxidatiu es un dels grans causants de la infertilitat en dones joves

26.04.2016 | 07:20

Una investigació espanyola ha demostrat que l'estrès oxidatiu (un excés de radicals lliures i un defecte d'antioxidants que causa envelliment cel·lular) està relacionat amb la baixa reserva ovàrica en dones joves, de menys de 35 anys. L'estudi, publicat aquest mes a la revista Reproductive Biomedicina Online, va ser realitzat per la Clínica Tambre amb la participació de la Universitat Complutense de Madrid. Aquesta troballa «obre una porta d'esperança a aquestes dones que podrien ser susceptibles de tractament amb antioxidants, en lloc de recórrer a la donació d'òvuls», indica la coordinadora del treball, la doctora Rocío Núñez.
L'estrès, el menjar ràpid, el tabac, l'alcohol, l'obesitat o la desnutrició poden afavorir l'estrès oxidatiu i influir en les pacients que desitgen un embaràs, adverteix aquesta doctora, directora científica de Tambre i professora de la Complutense. Aquests factors «poden explicar també el fet que hi hagi dones menors de 35 anys amb ovaris envellits, que els impedeixen tenir una bona quantitat i qualitat d'ovòcits, el que comporta una menor taxa de gestació i més avortaments», va afegir la doctora Núñez.
L'objectiu de l'estudi era comprovar la implicació de l'estrès oxidatiu en la baixa resposta ovàrica en pacients sotmeses a tractaments de fecundació in vitro. Els resultats han permès comprovar concentracions de marcadors d'estrès oxidatiu i substàncies antioxidants en el líquid fol·licular de pacients amb baixa resposta a l'estimulació ovàrica enfront de donants d'ovòcits fèrtils, i pacients amb alta resposta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Renoir enalteix Ricard Guinó
Renoir enalteix Ricard Guinó

Renoir enalteix Ricard Guinó

El gironí que va cedir les mans a l'artista francès

Què saps sobre Bob Dylan?

Què saps sobre Bob Dylan?

Posa a prova els teus coneixements sobre el cantant guardonat amb el Nobel de Literatura

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

Els experts del Centre de Restauració de Catalunya afirmen que són còpies «matusseres» del segle...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema