L'escriptor polonès Martin Gray, famós per la seva novel·la En nom de tots els meus en la qual narra la seva experiència durant l'holocaust jueu de la Segona Guerra Mundial, va morir ahir als 93 anys al seu domicili de Ciney (sud de Bèlgica).

La Policia de Namur va confirmar la seva defunció i va assegurar que, malgrat que el cos es va trobar en la seva piscina, «no hi ha res a sospitar» sobre la defunció.

Nascut a Varsòvia en 1922, Gray va aconseguir fama mundial per l'obra autobiogràfica En nom de tots els meus, en la qual explica la seva vida des del seu naixement fins a 1970, quan va perdre a la seva dona i quatre fills en un incendi forestal a França.

El llibre narra l'experiència d'un jove jueu en el gueto de Varsòvia durant l'ocupació nazi, les seves vivències en un camp d'extermini i també la seva vida després de la guerra, quan va emigrar a Estats Units, on vivia la seva àvia, i va canviar el seu nom original de Mieczyslaw Grajewski per Martin Gray.

Als EUA es va convertir en venedor d'antiguitats i va establir una empresa de comercialització de relíquies amb presència als Estats Units, Cuba, Canadà i Europa.