Sotheby's ven un diari inèdit de Dalí per 91.800 euros

La llibreta, del 1930, conté una trentena de dibuixos originals, notes manuscrites i comptes de despeses

26.04.2016 | 21:39

La casa de subhastes Sotheby's ha venut aquest dimarts a París un diari inèdit de Dalí per 91.800 euros. La llibreta, del 1930, conté una trentena de dibuixos originals, notes manuscrites i comptes de despeses i està valorada en entre 40.000 i 60.000 euros. El quadern de Dalí s?ha subhastat en el marc d'una audició que durarà fins dimecres i que compta amb 495 peces més, totes procedents de la mateixa biblioteca privada R & B. L, en una sessió dedicada al dadaisme i al surrealisme. Sotheby's calcula que el conjunt de la col·lecció es vendrà per entre 3,5 i 5 milions d'euros.

El diari inèdit de Dalí "és absolutament magnífic", segons Heilbronn. En la llibreta, de 42 pàgines i tapes de cuir, Dalí fa servir tinta negra, blava i vermella. "La seva lletra és molt petita, extremadament difícil de llegir, i amb la seva fonètica, molt especial, escriu com parla, i cal rellegir diverses vegades per poder entendre els seus textos", per exemple un comentari sobre la tècnica dels "cadàvers exquisits" o "textos literaris". I entre aquestes notes manuscrites, apareixen "croquis i dibuixos de caps de dona amb peixos al cap, cavalls", estudis d''El cavaller de la mort' o, fins i tot, un autoretrat del pintor, acompanyat de Gala i de l'escriptor surrealista René Crevel.

"Són esborranys del que acabaran sent les seves pintures dels anys 30 i 35", destaca Heilbronn.Dalí, en el mateix quadern, fa els seus comptes. "Podem saber què ha menjat i quant ha gastat, a banda del vessant creatiu tenim informació sobre la vida quotidiana, sobre les despeses", subratlla Heilbronn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema