Un diari inèdit de Dalí, venut per 91.800 €

La llibreta data de 1930 i permet seguir la vida de l'artista en aquells anys,
fins i tot què menjava

27.04.2016 | 07:14
Una doble pàgina del diari de Dalí.

La casa de subhastes Sotheby's va vendre ahir a París un diari ?inèdit de Dalí per 91.800 euros. La llibreta, del 1930, conté una trentena de dibuixos originals, notes manuscrites i comptes de despeses i està valorada en entre 40.000 i 60.000 euros.
El quadern de Dalí es va subhastar en el marc d'una audició que durarà vins avui i que compta amb 495 peces més, totes procedents de la mateixa biblioteca privada R & B. L, en una sessió dedicada al dadaisme i al surrealisme. Sotheby's calcula que el conjunt de la col·lecció es vendrà per entre 3,5 i 5 milions d'euros.
El diari inèdit de Dalí «és absolutament magnífic», segons Heilbronn. En la llibreta, de 42 pàgines i tapes de cuir, Dalí fa servir tinta negra, blava i vermella. «La seva lletra és molt petita, extremadament difícil de llegir, i amb la seva fonètica, molt especial, escriu com parla, i cal rellegir diverses vegades per poder entendre els seus textos», per exemple un comentari sobre la tècnica dels «cadàvers exquisits» o «textos literaris».
Entre aquestes notes manuscrites, apareixen «croquis i dibuixos de caps de dona amb peixos al cap, cavalls», estudis d'El cavaller de la mort o, fins i tot, un autoretrat del pintor, acompanyat de Gala i de l'escriptor surrealista René Crevel. «Són esborranys del que acabaran sent les seves pintures dels anys 30 i 35», destaca Heilbronn. Dalí, en el mateix quadern, fa els seus comptes i es pot saber què ha menjat, per exemple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema