El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha avançat alguns dels noms que formaran part del cartell de la 13a edició, que tindrà lloc del 24 al 26 de juny. Passaran per Banyoles la cantautora i cantaora Mayte Martín i també es repeteix la fórmula dels concerts a l'estany a sobre de la Barca Tiona. Enguany, s'han previst les actuacions del cantautor de La Bisbal d'Empordà Sanjosex, i el duo entre Guillem Roma i Judit Neddermann. Les entrades per a aquestes actuacions es posaran a la venda dijous 28 d'abril. El festival presentarà tota la programació el proper 13 de maig amb una festa al Claustre del Monestir de Sant Esteve de Banyoles, que comptarà amb el primer concert de Manel preestrenant el nou disc, 'Jo competeixo'.

El festival ha donat a conèixer els primers noms d'artistes que passaran per aquesta 13ena edició. Destaca l'actuació de Mayte Martín, considerada una de les grans renovadores de l'escena flamenca. Actualment, la catalana està explorant la seva faceta de cantautora en el seu nou treball 'Tempo Rubato', que presentarà oficialment al festival el 24 de juny a l'escenari del Club Natació de Banyoles. La cantant torna al festival (ja hi va actuar el 2007) i presentarà cançons pròpies, arranjades per Joan Albert Amargós, amb un concert que es preveu d'intensa càrrega emocional.

L'estany també serà el marc de dos concerts més. El festival tornarà a pujar a la Barca Tiona músics i públic per gaudir del directe enmig de les aigües de l'estany. Enguany, s'han previst els concerts del cantautor bisbalenc Sanjosex, que repassarà les cançons del seu últim àlbum i d'anteriors treballs. El concert serà el 24 de juny a les 20.30 hores.

També actuaran dalt la barca el duet format per Guillem Mora i Judit Neddermann, que han decidit unir-se per a actuar al festival. El concert serà el 25 de juny, també a les 20.30hores. Les entrades per aquests tres concerts es posaran a la venda a partir de dijous 28 d'abril.

La programació completa del festival es presenta el 13 de maig en el marc d'una festa al Claustre del Monestir de Sant Esteve. Ja està anunciada l'actuació dels Manel, que preestrenaran el seu darrer treball, 'Jo competeixo'.