Mayte Martín, Sanjosex i Guillem Roma i Judit Neddermann formaran part del programa del Festival de Veu (A)phònica, de Banyoles, que enguany arriba a la tretzena edició i que se celebrarà del 24 al 26 de juny. El Festival, però, no farà la seva presentació oficial fins al 13 de maig, una presentació que farà al Claustre del Monestir de Sant Esteve i que comptarà amb l'actuació del grup Manel, que preestrenarà el seu útim disc, titulat Jo Competeixo (Warner, 2016).

D'una banda, a l'Estrella Damm Club Natació Banyoles, el divendres 24 de juny, a les 11 de la nit, Martín, una de les grans renovadores de l'escena flamenca del país, presentarà de manera oficial el seu projecte més personal titulat Tempo Rubato, amb matisos clàssics i flamencs, ple de balades romàntiques i amb una càrrega emocional intensa. D'altra banda, a la barca Tirona de l'Estany, també el 24, a les 20.30 h, actuarà Sanjosex. Els cantautor bisbalenc plasmarà les reflexions quotidianes del seu útim treball, Festival, però també dels tres anteriors.

També a la barca Tirona, en aquest cas el dissabte 25 de juny, a dos quarts de nou del vespre, Guillem Roma i Judit Neddermann fusionaran les seves veus per oferir una atmosfera fresca i enèrgica que complementarà amb l'escenari visual de l'estany.