Més de 13.500 inscrits al curs virtual de la UdG i El Celler de Can Roca

Persones de diferents països s'interessen per seguir el MOOC gratuït de cuina al buit

29.04.2016 | 07:25
Els continguts s´han rodat íntegrament a la cuina d´El Celler de Can Roca i a La Masia (I+R) del restaurant.

Més de 13.500 persones de diferents països, tantes com el conjunt dels estudiants de tota la UdG, s'han apuntat al curs gratuït que El Celler de Can Roca i la UdG ofereixen a través d'internet per iniciar-se a la cuina al buit.

Es tracta del que es coneix com a MOOC, una modalitat de formació a distància on els alumnes poden trobar tots els continguts penjats a Internet.

La UdG es va afegir a aquest tipus de cursos el curs 2012-2013 i, des de llavors, ha aglutinat més de 15.000 inscrits arreu del món.

El curs de cuina al buit és, de llarg, el que més ha cridat l'atenció entre alumnes de països com els EUA, el Brasil, Mèxic o el Regne Unit. La formació comença el 2 de maig.

La UdG i El Celler de Can Roca van formalitzar al gener una col·laboració per transferir coneixement cap a la societat a través de la creació del Centre d'Innovació en Gastronomia de Girona.

Una de les primeres activitats ha estat la creació d'un Massive Online Open Course (MOOC) sobre la cuina al buit. El MOOC és una tipologia de curs gratuït i a distància, molt estès als Estats Units, que pretén compartir i difondre coneixement a partir dels materials audiovisuals que els professors posen a disposició dels alumnes a través de la web i dels debats que es plantegen en l'aula global.

La formació s'ha organitzat en sis mòduls, que requereixen una dedicació setmanal d'entre 3 i 8 hores en funció del curs. Tots els continguts s'han rodat íntegrament a la cuina d'El Celler de Can Roca i a La Masia (I+R), espai de desenvolupament creatiu que es troba just davant del restaurant.

El curs està impartit per Salvador Brugués, cuiner especialista en aquesta tècnica de cocció a baixa temperatura. El curs ofereix les bases de la tècnica de la cuina al buit des de l'experiència del restaurant.

Un cop s'han seguit tots els mòduls, al final del curs els inscrits s'han de sotmetre a una avaluació per aconseguir una certificació conforme han superat el curs.

Aquest certificat sí que té un cost de gestió. El xef d'El Celler, Joan Roca, ha destacat que es tracta d'un curs universitari de format innovador. «Respon al compromís d'El Celler de Can Roca amb la formació i a la voluntat de compartir el coneixement obrint a d'altres latituds la possibilitat de fer-los viure els avenços a la cuina del restaurant», ha manifestat.

Per al rector de la UdG, Sergi Bonet, aquesta iniciativa conjunta situa les dues entitats en una posició capdavantera pel que fa a la docència i a la internacionalització. El rector, a més, destaca que els MOOC són «un pas més en l'extensió universal i gratuïta dels cursos universitaris».

El curs es desenvolupa en el marc del Campus de l'Alimentació i la Gastronomia de la UdG. Es tracta d'una plataforma que facilita la transferència de coneixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema