La nord-americana Terry Broch, des del 1973 resident al Pla de l'Estany, va morir la passada matinada, precisament a les portes de la commemoració del centenari del naixement de qui va ser el seu company inseparable, el fotoperiodista i artista Carles Fontserè (1916 - 2007).

Terry Broch es trobaba actualment treballant en la gestió per digitalitzar el fons de 50.000 negatius que el seu company va llegar, operació que duu a terme el Departament de Cultura de la Generalitat, que impulsa aquest 2016 diversos actes per commemorar el centenari del naixement de Fontserè.

La revista Bonart va informar que una de les darreres aparicions públiques de Terry Broch va ser amb motiu de la reunió que el comitè organitzador de l'Any Fontserè va celebrar a la seu de la representació territorial de Cultura de Girona.

Fontserè va conèixer Broch a la dècada de 1950 a Nova York. Fontserè és un dels noms importants de l'exili català del 1939. El seu periple el va portar primer al París ocupat pels nazis, tal com va relatar a un dels llibres autobiogràfics que va escriure, Un exiliat de tercera, per passar després a Mèxic i finalment establir-se a Nova York. Bona part del seu llegat fotogràfic conté imatges històriques preses en aquest països que el van acollir durant el llarg exili.

L'any 1973 va tornar a Catalunya amb la seva companya sentimental per instal·lar-se Can Tista, una masia a Porqueres que ell mateix va contribuir a rehabilitar, prop de Banyoles. Va ser un destacat defensor del retorn dels Papers de Salamanca.

Moltes obres seves van ser confiscades després de l'ocupació franquista de Barcelona. Broch ha custodiat durant aquests anys el llegat del destacat dibuixant, cartellista, fotoperiodista, escenògraf i ninotàire català.