El cineasta gironí Isaki Lacuesta està preparant la continuació de 'La leyenda del tiempo', una pel·lícula que el director va estrenar fa 10 anys. Així ho ha anunciat en una entrevista el realitzador, que aquest dijous va estrenar, junt a Isa Campo, al Festival de cinema de Màlaga el seu nou treball 'La propera pell', un film que tancarà també aquest dissabte el Festival de cinema d'autor de Barcelona,

La segona part de 'La leyenda del tiempo' tindria els mateixos personatges, però se centraria en la vida dels dos germans Isra i Cheíto. La idea és, "a partir de la seva vida real de l'actualitat, fer un joc de ficció i un retrat de les seves experiències i de San Fernando ara", ha assenyalat.

El documental 'La leyenda del tiempo' relata la història d'Isra, un nen gitano que després de la mort del seu pare ja no podrà tornar a cantar tot i formar part d'una família de 'cantaores'.

L'altra protagonista d'aquella història era Makiko, una japonesa que arriba a Espanya fascinada amb el flamenc i tracta d'assimilar una tradició i una forma d'entendre la vida que li són alienes.

Isaki Lacuesta va estrenar fa deu anys 'La leyenda del tiempo', que va guanyar diversos guardons. El títol del film era un homenatge al mític disc gravat per Camarón de la Isla de l'any 1979, que es va convertir en un dels discs imprescindibles de flamenc.

Per la seva part, Isa Campo, que ha codirigit 'La propera pell' i ha signat molts dels guions del cinema de Lacuesta, ha apuntat que està treballant amb el guió del director uruguaià Federico Veiroj. "És un film d'època grossa molt potent", ha assegurat.