fets i fe

geografia i misericòrdia

02.05.2016 | 07:21
geografia i misericòrdia

La misericòrdia és universal. És sobradament universal. El rostre de la Misericòrdia, que és la Butlla del Jubileu convocat pel papa Francesc, és un revulsiu personal i social molt potent, capaç de transformar el neguit i la depressió i el turment del nostre món en esperança. Més que en esperança, en capacitat d'estimar. "Que la dolçor de la mirada de la Mare de Déu de la Misericòrdia ens acompanyi en aquest Any Sant, perquè tots puguem redescobrir l'alegria de la tendresa de Déu". Dimecres passat celebràvem la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona "de tots els pobles de Catalunya".
Torras i Bages remarca amb força reiterada la relació de la seva història amb la protecció de la Mare de Déu. Molts trets de la seva fesomia espiritual i humana enfonsen les seves arrels en la devoció a la Mare de Déu. Aquesta relació de la nostra terra i la Mare de Déu de Montserrat és afirmada pel papa Pius X, i per respondre a aquest gest , Torras i Bages escriu el text de la "Visista Espiritual a Nostra Senyora de Montserrat, Patrona de Catalunya". És curiós veure el contingut de les seves peticions. Són set: 1- "Aquella Fe que enfonsa les muntanyesÉ"; 2-"l'honestedat dels costums públics"; 3- "desterrar d'aquest poble l'esperit de maledicció i de blasfèmia"; "traieu de Catalunya l'esperit de discòrdia"; 4-"que mai es desfaci aquest poble català que Vós espiritualment engendrareu"; 5-"Defenseu d'enemics espirituals i temporals a tota la terra catalana que teniu encomanada"; 6-"Alcanceu als pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua".
Conclusió: Això fou escrit fa més de cent anys. Però recollia centúries passades. Forma part de Catalunya. És història seva i història mariana. Desenvolupeu les invocacions: veureu que és un tema d'una actualitat flagrant: llibertat religiosa; esperit de diàleg; sentit positiu de la convivència ; concepte de pàtria recolzat sobre els valors; arrels religioses de la cultura. En aquest mes de Maria que comença, és bo demanar a la Mare de Déu de refer les persones i refer el país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema