"No es pot viure sense cercar, sense anar al darrere d'alguna cosa"

La monja benedictina Conxita Gómez va parlar ahir a Girona de la vida monàstica i de la necessitat d'escoltar la pròpia veu interior

02.05.2016 | 07:21
La xerrada es va celebrar a la biblioteca Carles Rahola.

"No es pot viure sense cercar, sense anar al darrere d'alguna cosa". La monja Conxita Gómez, del monestir de Sant Benet de Montserrat, va ser ahir a Girona per oferir la xerrada Dones en recerca. Ser monja al segle XXI, durant la qual va defensar la necessitat de seguir els anhels propis tot establint vincles amb els altres éssers humans. L'acte va estar organitzar per l'associació Gosa Pensar.
Gómez va recordar que sovint s'ha associat la vida monàstica amb un seguit de tòpics que, segons va reconèixer, els mateixos monjos i monges potser han contribuït a fer créixer, però va assegurar que la vida monàstica no és tan diferent de la dels laics. "Els anhels, com per exemple el de ser feliç, són els mateixos per a tothom", va indicar. Segons va explicar, tothom, pel simple fet d'existir, està constantment en recerca, incloses les monges: "Cadascuna de nosaltres seguim fent el nostre camí, perquè si l'abandonéssim no podríem avançar ni ser una comunitat sana", va explicar, però també va afegir que la vida comunitària no és només la suma dels diferents "jo", sinó que es ?converteix "en tota una altra història".
En aquest sentit, Gómez va deixar clar que individu i societat no són realitats diferents, sinó que estan intrínsecament lligades. "No podem viure els uns d'esquena als altres, perquè tots ens necessitem", va assegurar.
Però, què fan les 29 monges que viuen segons la regla de Sant Benet a Montserrat? "Jo, bàsicamenet, hi aprenc lliçons d'estimar", va assenyalar. Gómez va recordar que una companya seva deia que "al monestir entres buscant a Déu però et trobes a tu", i va considerar que és veritablement cert. Malgrat admetre que viure en comunitat no és fàcil i que sovint el dia a dia genera certes friccions, assegura que totes les monges s'estimen "amb bogeria". Tot i això, no ha trencat els lligams amb la seva família ni amics de fora el convent: "Per a mi, entrar al convent no va significar un trencament amb tota la meva vida anterior, com podia passar abans", va indicar Gómez, que va decidir fer-se monja quan tenia uns trenta anys. Segons va indicar, va fer-ho quan va decidir-se a escoltar la seva veu interior, i va animar tothom a fer-ho per trobar l'autèntica felicitat. "A dins de cadascun de nosaltres hi ha una crida profunda a la felicitat i els anhels, i l'hem de respondre", va assenyalar. "Tots estem cridats a viure una vida plena i ajudar els altres a viure-la", va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema