Estudiaran la mirada dels nadons per poder detectar l'autisme de forma precoç

Als dos mesos, els nadons són capaços d'entendre que la mirada és un instrument de comunicació

03.05.2016 | 07:20

L'Associació Autisme Burgos, de la mà de la Fundació Miradas, promou un projecte pilot per a la detecció precoç d'aquest tipus de trastorns que es basa en l'observació de la fixació de la mirada durant els primers mesos de vida.

La iniciativa es recolza en estudis "fiables" que demostren que els nens diagnosticats d'autisme presentaven, al principi de la seva vida, indicis del que després van ser símptomes del transtorn, explica Javier Arnaiz, director tècnic d'Autisme Burgos. I un d'ells té a veure amb la fixació ocular, ja que els bebès amb autisme fixen la mirada en estímuls no socials i "no pertinents per a una comunicació social".

Als dos mesos, els nadons són capaços d'entendre que la mirada és un instrument de comunicació, apunta Arnaiz, i per aquest motiu fixen la seva atenció en els ulls de l'interlocutor. No obstant això, aquesta "fixació social" decreix en un nadó amb autisme a partir dels nou mesos, per la qual cosa detectar-ho permetria iniciar una intervenció primerenca per "reorientar" el seu comportament.

Autisme Burgos espera engegar el projecte al gener de 2017 i, després d'avaluar la relació cost-benefici, estendre-ho pel país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema