Failovers, Rooms, Edward Estlin i The Holy Sinners han estat seleccionats pel jurat de la primera fase de l´Intro per passar a les semifinals del concurs. Un total de 10 bandes han participat a "Strena´t a l´Intro", la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona Intro 2016, seleccionades entre les 30 que van presentar els seus projectes a la convocatòria. La primera fase es va celebrar en escenaris del Festival Strenes els dies 8 i 15 d'abril i en el marc del 360Fest, el 30 d´abril.

La primera fase de l´Intro va finalitzar dissabte a l´Auditori de la Mercè. Després d´un dia de reflexió, el jurat ha hagut de prendre la difícil decisió d´escollir 4 bandes de les 10 participants a aquesta fase. Els membres del jurat, els periodistes Pili Turon i Xavier Castillón, la programadora del pub Yeah Lucía Rocha i Edu Bonet, músic i representant de les Cases de la Música, han destacat "la qualitat de les bandes presentades aquest any així com una nova fornada de grups novells molt interessants que ha dificultat el veredicte final". Al llarg de totes les fases el jurat anirà canviant i incorporant professionals de l´àmbit de la música.

La propera fase són les semifinals, que se celebraran a La Mirona de Salt el mes de setembre. Les bandes semifinalistes podran actuar de teloneres de grups programats en aquest espai.