En el marc del Festival Flors i Violes, a l'espai del Centre Fraternal de Palafrugell, es va presentar dissabte passat el llibre i l'audiovisual Històries de vida Vila-seca/Bruguerol, editat per l'Ajuntament de Palafrugell (Arxiu Municipal i Institut de Comunicació). El projecte ha estat realitzat per Joan Vilardell, Lluís Maimí, Carles Martí, Emma Pumarola, Marc Garrido, Gràfiques Agustí i Opticals Discs. Tot se?guit es va projectar l'audiovisual, amb el testimoniatge de 25 veïnes i veïns que van explicar el passat i el present del barri.

Les entrevistes completes es conserven i es poden consultar a l'Arxiu Municipal de Palafrugell. Són les de María Ayala Romero, Lluís Brias Darnaculleta, Maria Dolors Butiñà de Artadi, Jordi Cané Calvet, Eusebi Carrasco Paz, Joaquim Casellas Grassot, Isabel Castelló Massó, Agustina Gallardo Díaz, Roser Laborda Mostolac, Narcís Madí Peya, Joan Mató Bonany, Margarita Molins Batlle, Joan Paguina Simón, Alfons Peña Aguilar, Teresa Ribas Blanch, Susan Ruiz Guisado, M. Dolors Sabadí Solés, Jordi Sais Palou, Pere Serra Bofill, Josep Maria Soler Prats, Fina Trilla Frigola, Lluís Trilla Frigola, Manuel Eugenio Vargas Fernández, Joana Vilahur Busquets i Joaquim Vilahur Busquets. Al llarg del cap de setmana es van fer altres projeccions públiques de l'audiovisual.

Reconstruir la memòria oral

Aquesta publicació forma part de la col·lecció Històries de Vida, una iniciativa que té per objectiu reconstruir i preservar, a través de la memòria oral i personal dels seus habitants, la història col·lectiva de cadascun dels barris de la població.

El primer llibret d'aquest projecte, publicat l'any 2014, va estar dedicat als barris La Sauleda/carrer Ample, dins les actuacions socials incloses al Pla de Barris d'aquella zona.