Els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina, van difondre ahir quatre noves fotos de la seva filla petita, la princesa Carlota, amb motiu del seu primer aniversari, que celebra avui, 2 de maig. Les imatges de la nena, en una de les quals apareix donant els seus primers passos recolzada en un carret, han estat preses per la seva pròpia mare, aficionada a la fotografia.

Un portaveu del palau de Kensington, residència oficial de la família a Londres, va subratllar que els ducs "estan molt contents de poder compartir aquests importants moments familiars i desitgen que tothom gaudeixi d'aquestes encantadores fotografies igual que ells ho fan".

Segons van indicar, les fotos van ser preses durant aquest mes d'abril a la finca de Sandringham, on viuen habitualment els Cambridge, al comtat de Norfolk (est d'Anglaterra). En una d'elles, Carlota, pentinada amb el cabell agafat en un llaçet, apareix mirant cap amunt, amb grans ulls blaus i expressió seriosa. En una altra, en tons més clars, sembla que està a punt d'esbossar un somriure, mentre s'aguanta sobre una cadira de fusta blanca.

Encara que l'última vegada que es va veure a la nena en públic va ser en el seu bateig, el juliol passat, els ducs han anat difonent fotos en diferents etapes i durant esdeveniments familiars d'especial importància.

Per la seva banda, la mare de Carlota -la duquessa Caterina de Cambridge- apareixerà a la portada del mes de juny de l'edició britànica de la revista Vogue per commemorar el centenari del magazín.

La mateixa publicació explica que Caterina serà la protagonista de la seva portada i d'un reportatge especial a l'interior, en el qual se la podrà veure amb un vestuari i expressió relaxats a la mateixa finca de Norfolk, retratada en aquest cas pel fotògraf anglès Josh Olins.

La directora del Vogue britànic, Alexandra Shulman, afirma que ha estat "un honor" poder treballar amb Caterina en la seva primera sessió fotogràfica per a una revista, que es va fer en col·laboració amb la National Portrait Gallery de Londres, de la qual la duquessa és patrona des de 2012.