Els escriptors Martí Domínguez, Josep-Ramon Bach i Pep Albanell figuren entre els guardonats amb els Premis de Crítica Serra d'Or, en el seu 50è aniversari.

En la categoria de Literatura i Assaig, han estat guardonats Martí Domínguez amb el premi de Novel·la per l'obra La sega; Josep-Ramon Bach s'ha emportat el de Poesia per Caïm; Pep Albanell el de Narració per Les fantasies del nàufrag; Julià Guillamon, el d'Estudis Literaris per Joan Perucho, Cendres i Diamants; i Josep Maria Jaumà el de Traducció, per Irlanda indòmita. 150 poemes de W. B. Yeats.

Dins de l'apartat d'Investigació, el premi Crítica Serra d'Or d'Investigació (Humanitats) ha estat per a l'obra Ramon Llull: vida i obres, de Pere Villalba; el d'Investigació (Altres Ciències) per a La ciència en la literatura, de Xavier Duran.

El de Catalanística ha recaigut en Mount Canigó. A tale of Catalonia (J. Verdaguer. Introduction and translation by Ronald Puppo), de Ronald Puppo.

Els premiats en la categoria de Teatre han estat Joan Yago, que ha guanyat el de text de teatre català donat a conèixer per l'estrena o l'edició de You say tomato; el de l'espectacle teatral per a Ragazzo de Lali Álvarez; i el de l'aportació més interessant a la companyia Parking Shakespeare.

Finalment, els guanyadors en la categoria Literatura infantil i juvenil han estat: l'obra Històries de Nasrudín, amb text de Halil Bárcena i il·lustració de Mariona Cabassa, que s'emporten l'Infantil; Gisela Pou ha estat premiada amb el Juvenil (Creació) per La noia de la mitjanit; i Lemmiscates ha aconseguit el Juvenil (Coneixements) per Arbres.

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc ahir al Palau Moja de Barcelona amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el conseller de Cultura, Santi Vila, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, així com Josep Massot, director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Massot va fer un balanç de les 50 edicions dels premis «àmpliament positiu» i espera que es pugui continuar aquesta iniciativa «amb la mateixa serietat i el mateix esperit de servei al país».