Tres despatxos gironins d'arquitectura han resultat premiats en la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme, que va rebre un total de 449 obres presentades, i que celebrarà l'acte de lliurament el proper 19 de juliol a l'Alhambra de Granada.

Els tres despatxos tenen la seu a la ciutat de Girona i han estat premiats per projectes executats a les comarques gironines.

Entre el total de 22 premiats hi ha l'arquitecta Montse Nogués, que ha guanyat en la categoria de Patrimoni per la reconstrucció i ampliació de la masia Can Calau, a Sant Joan Les Fonts.

Per la seva part, l'equip format per Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro han guanyat en la mateixa categoria de Patrimoni per la rehabilitació de la Casa Bastida de Sa Riera, a Begur, que ja va resultar guardonada als prestigiosos premis FAD de 2015.

Finalment, l'equip de Josep Maria Fuses i Joan Viader ha quedat finalista en la categoria de Paisatge per l'edifici de recepció del conjunt monumental d'Empúries, una obra que també té possibilitats als Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, que es decidiran projerament.

D'altra banda, el recorregut de Nogués i Bosch/Capdeferro encara no ha arribat al final ja que la Biennal Espanyola selecciona 15 projectes per competir per Espanya a la X Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme, i entre aquests figuren Can Calau i la Casa Bastida.

Can Calau destaca pels seus interiors amb pedra, coberta de fusta, murs i forjats de formigó vist, evitant solucions massa evidents entre allò nou i allò vell. Montse Nogués ha resultat premiada en les darreres quatre edicions dels Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, que l'any passat va guanyar amb l'Hospital d'Olot.

La Casa Bastida destaca per la regulació entre els espais interiors, domèstics i íntims, i l'espai públic concorregut de la platja de Sa Riera.