Fred Hersch Trio, un dels noms més respectats i singulars de l’escena jazzística internacional, actuarà el dissabte 28 de maig (21 h) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, en el segon dia del Festival FEMJazz!, que organitza el Taller de Música de Banyoles en conveni amb l'Ajuntament del municipi, i que se celebrarà del 26 al 29 de maig.

Músic, compositor, director i també formador, Hersch ha estat mentor, entre molts altres, de Brad Mehldau o Ethan Iverson. De fet, la revista Vanity Fair l’ha proclamat com «el pianista més innovador en el món del jazz en la darrera dècada».

El festival es presentarà el 19 de maig al Casal de Gent Gran amb un concert de música brasilera i argentina a càrrec dels Duggan/Xirau Duo.

La inauguració, el dia 26 i a l’Ateneu Bar, la farà el grup Threejay Trio, una banda que combina un ventall d’influències que va del jazz al hip hop o al rock alternatiu.

L’edició número 23 del festival també comptarà el dijous amb l’actuació de Add+Lessus a les 23 h al pub City Arms del municipi. Pel que fa al divendres, al Pati de la Ca la Flora, Dani Comas presentarà amb el seu trio el disc Epokhé, entre altres espectacles. Dissabte 28, abans de dinar, Santi de la Rubia presenta a la plaça Major una proposta de jazz contemporani amb una energètica influència hard bop.

Després de dinar, a la gelateria Janeret, els The Cats Quintet acompanyaran amb la seva música d’estàndards clàssics de jazz els ballarins de lindy hop. La nit de dissabte continuarà al parc de la Draga, amb les actuacions de Diego Armando DJ i Maria Lamata.

Finalment, diumenge els Sunset Rhythm Kings acostaran la música als més petits, juntament amb el Pallasso Pepet que amenitzarà el concert. Òscar Latorre, Marco Mezquida & Manel Fortià i Néstor Giménez culminaran els concerts de diumenge.