Mey Hofmann, fundadora de l'Escola de Cuina Hofmann, a Barcelona, el restaurant de la qual va rebre el 2004 una estrella Michelin, va morir ahir al matí a la capital catalana als 69 anys com a conseqüència d'un càncer, segons van informar fonts d'aquest centre gastronòmic. Hofmann, que des de molt jove va sentir passió per la cuina, va crear el 1983 una escola de cuina quan ningú no apostava per l'hostaleria, i va ser la primera a convidar grans xefs, com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves noves receptes i mètodes als seus alumnes, a més de formar-los en idiomes i en gestió empresarial.

Filla d'un enginyer de Baden-Württemberg i d'una catalana de l'Empordà que havia estat concertista de piano, Hofmann va començar la seva formació com a cuinera a París, on va obtenir el diploma de «Cordon Bleu», i a l'Escola Lenôtre, i va seguir amb prestigiosos cuiners europeus. Després d'obrir l'escola Hofmann, més tard va inaugurar el restaurant Hofmann al carrer Argenteria, que posteriorment va traslladar a la zona alta de Barcelona.