La primatòloga Jane Goodall, una dels conservacionistes i ecologistes més destacades del món, pronunciarà el proper 27 de maig al Palau de Congressos de Girona la conferència "El que vaig aprendre dels ximpanzés", acaba d'anunciar aquest matí la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG.

El treball de Goodall sobre els ximpanzés salvatges iniciat fa més de 55 anys a Tanzània va permetre comprendre els primats superiors com a individus amb ment, personalitat i emocions pròpies, i la seva aportació científica ha modificat fins i tot la nostra manera d'entendre els mateixos humans.

Als seus 82 anys d'edat, Goodall manté una intensa activitat que la té 300 dies a l'any viatjant pel món. El 1977 va fundar Institut Jane Goodall, institució que manté 17.000 grups actius en 130 països. La seu de l'institut a l'Estat espanyol està a Barcelona. La seva feina consisteix a promoure programes de mobilització i educació ambiental per millorar l'entorn.

Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora, ha explicat en una roda de premsa que la presència de Goodall s'emmarca en els actes de commemoració dels 25 anys de la mort del filòsof que dóna nom a la càtedra de pensament contemporani de la UdG.

Vergés ha celebrat que la visita de la primatòloga a Girona no es limiti a l'activitat acadèmica, sinó que incorpori una campanya de recollida de telèfons mòbils usats per reciclar-los i atenuar així l'extracció del mineral coltan i els efectes ambientals negatius associats a la fabricació massiva de nous aparells.