El cuiner de Roses Àlvar Ayuso, de 26 anys, xef i propietari del restaurant Alvart a Barcelona, s'ha alçat amb una de les deu places que el portaran a competir el proper 23 de maig a la semifinal del S. Pellegrino Young Chef 2016, el concurs global que busca el millor xef jove del món. Ayuso és un dels deu joves cuiners que competiran per representar Espanya-Portugal en el certamen. Només un d'ells es classificarà per representar la regió ibèrica a la final mundial del concurs, que se celebrarà a l'octubre a Milà.

Segons un comunicat de premsa, davant un prestigiós jurat format pels xefs espanyols Andoni Luis Aduriz i Joan Roca i el portuguès Leonel Pereira, Ayuso cuinarà en directe el plat que l'ha dut a classificar-se com un dels deu millors joves cuiners d'Espanya-Portugal, mar i muntanya, una elaboració «que destaca per la seva arrel tradicional però sorprèn per la seva adaptació a la cuina moderna. Un plat d'intencions clares, tècniques diferents i inspirat en el terrer català, amb matisos asiàtics que no deixen indiferent qui ho tasta».

A la recerca de nous talents

Cuiners joves de més de noranta països han aplicat al web oficial del concurs enviant els seus plats d'autor, tots ells compartint el somni de proclamar-se S. Pellegrino Young Chef 2016. L'esdeveniment és una oportunitat extraordinària per als joves cuiners d'envoltar-se de talent, aprendre d'altres participants, guanyar visibilitat global i entrar en contacte amb alguns dels més prestigiosos xefs. El proper mes d'octubre, a Milà, un jurat format per 7 xefs de reconegut prestigi internacional -Carlo Cracco, Mauro Colagreco, David Higgs, Gaggan Anand, Elena Arzak, Wylie Dufresne i Roberta Sudbrack- escollirà el guanyador d'aquesta edició.