Girona accepta el fons de Josep M. Corredor, secretari de Pau Casals

Els documents inclouen correspondència amb el cèlebre violoncel·lista i altres materials

05.05.2016 | 08:52
Josep Maria Corredor amb Pau Casals, de qui era secretari personal.

La Junta de Govern Local de Girona ha acceptat el fons de Josep Maria Corredor, que va ser secretari personal de Pau Casals, va exercir de traductor a la seu de l'ONU a Ginebra i va escriure diversos llibres, entre els quals destaca Conversations avec Pablo Casals (Converses amb Pau Casals), escrita originalment en francès l'any 1954.
Corredor (Girona, 1912 - Perpinyà, 1981) va ser futbolista del Girona Futbol Club, alumne d'Ortega y Gasset i de Joaquim Xirau, activista polític, professor d'institut i d'universitat a Perpinyà, inspector d'Ensenyament a Girona en els darrers anys de la seva vida, prolífic conferenciant arreu de Catalunya, i articulista en mitjans internacionals.
El fons documental de Corredor ja es troba de fet a l'Arxiu municipal de Girona. El fons es compon de documentació relativa als llibres que va escriure Corredor i la correspondència amb Pau Casals, una material que, segons fonts de l'arxiu, és com a mínim poc conegut.
L'acceptació del fons arriba tres anys després del simposi que la Càtedra Ferrater Mora de la UdG va dedicar a l'intel·lectual català. A propòsit del simposi es va entrar en contacte amb la filla, Maria Rosa Corredor, professora d'universitat a París i que conserva un pis a Girona.
Precisament, Maria Rosa Corredor té en projecte un estudi de l'obra i vida del seu pare a partir del fons que ara ha passat a l'arxiu de Girona. Es tracta d'un fons petit però «important perquè documenta els anys de l'exili», han comentat fonts de l'arxiu, que asseguren que tota la documentació serà consultable i la correspondència digitalitzada i penjada a internet.
Josep Maria Corredor va ser un personatge de gran influència en el món cultural gironí durant la Segona República Espanyola. Després de l'exili, es va llicenciar i es va doctorar en lletres a Montpeller amb la tesi Un esprit méditerranéen: Joan Maragall, publicada el 1951.
El 1954 va publicar Conversations avec Pablo Casals, editada en català el 1967. Aquesta és la seva obra principal i ha estat traduïda a onze idiomes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema