El Gran Circ de Nadal de Girona ha posat a la venda en exclusiva al seu web www.circnadalgirona.com les entrades per a una tercera ?edició que tindrà uns aires molt orientals i es durà a terme al pavelló de Fontajau del 25 al 28 de desembre.

Un total de 30 artistes oferiran 12 atraccions de 10 països diferents en una edició que com les anteriors presentarà una ?experiència inèdita, totalment renovada i, segons el seu director, Genís Matabosch, mantindrà l'«alta qualitat» en els espectacles.

Orient, el circ dels Reis Mags és el títol del nou espectacle del 2016, en el qual ja s'està treballant, i que portarà a Girona números estrella de circs estatals de Mongòlia, Xina, Vietnam i Kazakhstan, entre altres països.

L'espectacle comptarà amb la presència dels germans Giang de Vietnam i el seu número de mà a mà, el quintet de monociclistes xineses amb llançaments de tasses o la troupe de saltadors a la bàscula de Mongolia Zola, considerada una referència mundial.

Entre els trapezistes, acròbates i ?pallassos també hi haurà figures de primera divisió del món del circ com l'equilibrista-contorsionista Andrey Katkov amb una atracció que transporta l'espectador a l'Orient Mitjà.

Els preus de les entrades oscil·len entre els 15 i els 45 euros, amb descomptes per a titulars del Carnet Jove i per a grups, a més d'una rebaixa especial de 5 euros durant aquests dies de Temps de Flors, del 7 al 15 de maig. La venda es farà també a partir del mes de setembre a les taquilles del Teatre Municipal de Girona.

Matabosch va reivindicar la feina de la Circus Art Foundation, entitat organitzadora d'aquest circ, que promou el circ com una cultura.

El diputat de Cultura de la Diputació, Albert Piñeira, i la regidora gironina de Dinamització del Territori, Eva Palau, van participar ahir a la roda de premsa de presentació.

Piñeira va destacar l'oferta adreçada a un públic familiar d'un circ que com els darrers anys presentarà «un espectacle inèdit de gran qualitat».