Els mosaics romans de Sarrià de Ter

06.05.2016 | 07:46
Nova coberta del jaciment.

Fins a una dotzena de paviments amb mosaics decoratius romans s'han recuperat ja al sorprenent jaciment arqueològic de la Vil·la Romana del Pla de l'Hora de Sarrià de Ter, que revela el nivell de vida i de confort que practicaven els propietaris d'una explotació agrícola de fa uns dos mil anys a l'entorn de la ciutat de Girona.
El passat dia 2 es van reprendre les excavacions sota la direcció de Lluís Palahí, amb el triple objectiu d'investigar, consolidar les restes i educar els estudiants de grau, doctorat i màster de la Universitat de Girona que participen a la campanya.
El jaciment celebra l'estrena d'una nova coberta, instal·lada durant l'hivern. Després d'aquesta campanya del maig, se'n farà una altra al juliol.
Es tracta de la vil·la romana en millor estat de conservació dels entorns de Girona. La seva història recorre set segles: des del segle I aC fins l'època visigoda. Més d'una dotzena de cambres estan pavimentades amb mosaics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema