L'exposició que porta el nom Picar la porta, entrar, sortir es va inaugurar ahir a la Sala Fidel Aguilar del Bòlit de la Rambla de Girona. La mostra és un recull de les activitats de la quarta edició del Bòlit Mentor, un projecte que combina art i educació mitjançant l'estada d'artistes en residència en centres d'ensenyament secundari del territori. L'edició d'enguany, que es podrà veure fins al 6 de juny, compta amb la participació de Jordi Mitjà, en qualitat de comissari i mentor.

Pel que fa als artistes Anna Mitjà, a l'institut Carles Rahola, ha creat Amb poc es veu, un documental fet amb els curtmetratges dels alumnes sobre temes de l'entorn educatiu que els són molt coetanis, i que vol reflexionar sobre el paper de la creativitat a l'ensenyament.

Azahara Cerezo, al Sobrequés, presenta A temps, un documental que destapa històries de l'institut i dels seus habitants, que fins ara eren potser desconegudes, amb gravacions, testimonis i entrevistes. El tàndem format per Enric Farrés Duran i Joana Llauradó Farrés, al Josep Brugulat de Banyoles, han creat El museu de paper, un conjunt d'exàmens que són creats pels alumnes, però també pels mateixos artistes, a partir del contingut d'unes «xuletes» col·leccionades al llarg dels anys.

L'exposició duu per títol Picar a la porta, entrar, sortir en clara referència als rols que exerceix l'espai que aquests artistes parasiten temporalment, així com la relació que tenen amb els que entren temporalment a exercir-hi algun treball. El projecte no vol qüestionar les lògiques de funcionament dels instituts sinó que les vol incorporar per tal de donar veu al grup d'alumnes, que des d'un àmbit tan llunyà com l'art se senten capacitats per conversar, qüestionar i pensar, com el veritable repte dels projectes. Pròximament es presentarà la convocatòria pública per l'edició de l'any que ve, que en aquest cas serà tutoritzada per Alícia Kopf, àlies d'Imma Ávalos Marquès, guanyadora del darrer premi Documenta amb l'obra de ficció Germà de gel, una obra exitosa del Sant Jordi 2016.