En el llibre dels Fets dels Apòstols llegim que, quan aquests contemplaven el comiat de Jesús, uns homes vestits de blanc els digueren: «Per què us esteu mirant el cel, homes de Galilea? Aquest Jesús que ha estat endut d'entre vosaltres cap al cel tornarà...». Nosaltres, homes i dones d'avui, on hem de mirar? La brúixola dels cristians, deixebles avui, quins camins ens assenyala?

Hem de mirar Jesús glorificat a la dreta del pare. La convicció és que Jesús Ressuscitat ha estat exaltat amb Déu-Pare. Com expressar aquesta convicció i experiència? Com explicitar que les aparicions de Jesús als deixebles ja s'han acabat i que ara comença un altre temps, un nou temps? Els evangelistes sant Lluc i sant Marc han intentat explicar-ho gràficament. L'ascensió i la resurrecció de Jesús són la mateixa realitat de la seva Pasqua, però accentuant la victòria sobre la mort i l'exaltació amb el Pare.

Hem de mirar cap a Jesús perquè on ell ha anat és on tenim l'esperança d'arribar.

Hem de mirar Jesús perquè és el terme al qual estem destinats, i hem d'arribar a participar de la seva resurrecció.

Hem de mirar Jesús perquè l'ascensió no és absència d'ell en el món i en la nostra vida, sinó d'una nova manera de ser-hi present per l'Esperit i per la vida i acció dels seus testimonis. Però se'ns indica que hem de mirar també a la terra, al món.

Hem de mirar el món, les persones. Jesús ens digué i ens diu:?«Aneu per tot el món... prediqueu a tothom la Bona Nova... ajudeu a creure, bategeu, feu miracles o signes perquè experimentin la salvació». Els qui creuaran faran una colla de signes: expulsaran el maligne i el mal del cor de les persones. Parlaran d'una manera nova, bona. No tindran por dels perills. Cauran malalts...

Cal mirar el món perquè la missió rebuda és anunciar amb paraules i senyals la Bona Nova de l'Evangeli de la salvació. Això significa ser testimonis de Jesús. Convertir la vida de les persones en Bona Notícia d'amor, de pau, de perdó, de felicitat...

Hem de mirar-nos a nosaltres mateixos, el testimonis de Jesús.

[...]» (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana)