Elliott Murphy, el creador el 1973 del trencador disc Aquashow, autor de més de 35 àlbums, actuarà el dimecres 8 de juny (23 h) a l'Auditori de la Mercè de Girona, en el concert inaugural del festival In-somni, que ahir va presentar el seu cartell complet, després d'haver avançat ja alguns dels noms d'aquesta tretzena edició.

Elliot Murphy tornarà a la ciutat on va actuar una sola vegada a la dècada del 1980, al desaparegut local Boomerang, convertit en tot un veterà que rep elogis dels més grans, com es veurà a la pel·lícula documental The Second Act Of Elliott Murphy, on músics i professionals de la indústria musical parlen de l'artista, i que es projectarà al Museu del Cinema en el marc del festival.

L'artista de Nova York, d'altra banda també escriptor de relats curts, revisitarà aquelles cançons que el van projectar internacionalment als anys setanta en versió acústica en l'espectacle Aquashow Deconstructed, que dóna títol al seu darrer disc.

Jaume Massaguer, director de l'In-somni, va explicar les novetats del festival en una roda de premsa a l'Ajuntament acompanyat del regidor de Cultura, Carles Ribas, el qual va definir l'In-somni com un «festival elitista de preu baix i assequible per a tothom que vulgui gaudir de la música», en una referència irònica, no explícita, al síndic Ramon Llorente, que fa uns dies va qüestionar les subvencions a la «cultura elitista».

El festival ofereix un abonament que dóna entrada a tots els concerts. Aquest abonament costa 30 euros a un preu promocional que es mantindrà fins el proper dilluns, dia 9, moment en el qual s'incrementarà el preu.

Tal com ja es va anunciar fa setmanes, l'In-somni s'ha programat aquest any una setmana més tard de les dates habituals, i abandona la carpa del passeig de La Copa, per traslladar-se a diferents espais de la ciutat.

En total seran 17 artistes que ja s'havien anunciat com ara Immaculate Fools, Adrià Puntí, La Bien Querida, Capsula, Bullit, Sanjays, The Saurs, Marion Harper, Pantaleó o The Crab Apples.

Massaguer va destacar la presència a Girona d'Immaculate Fools, una «banda mítica» de l'època del «new wave» de finals dels anys 80 i primers 90.

El director del festival també va destacar la important presència d'artistes catalans com l'esmentat Adrià Puntí, els Bullit de Sant Feliu de Guíxols, els Sanjays de la Bisbal d'Empordà, Marion Harper d'Hostalric, Xevi SF de Girona, i els grups de Barcelona Pantaleó, The Crab Apples o The Saurs.