La Universitat de Girona (UdG) se situa en un meritori 12è lloc en el nou rànquing de rendiment dels campus de l'Estat espanyol que ahir va donar a conèixer la Fundación Conocimiento y Desarollo (CyD).

Tres universitats catalanes (Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona) encapçalen el rànquing del 2016 si es consideren els indicadors de rendiment elevat. En quarta posició apareix l'Autònoma de Marid i, en cinquena, la Universitat de Navarra.

La 12a plaça que ostenta la UdG (amb 14 indicadors de rendiment elevat) equival a la 4a si es té en compte només el territori català, i Girona puja fins el primer lloc entre les universitats que no tenen la seva seu a Barcelona.

Els campus catalans mantenen la tendència dels darrers anys i continuen encapçalant el rànquing de la Fundación CyD, institució presidida per Ana Botín, principal responsable del Banco Santander.

L'informe ha analitzat 66 centres universitaris públics i privats en sis àmbits del coneixement: Matemàtiques, Biologia, Química, Treball Social, Història i Sociologia. També inclou indicadors sobre ensenyament, recerca, transferència de coneixements, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

El rànquing, consultable a Internet (www.rankingcyd.org), permet als universitaris i futurs universitaris esbrinar la millor universitat segons les seves preferències. No obtenen cap indicador de rendiment elevat les universitats d'Extremadura i Màlaga; mentre que la Politècnica de Cartagena en té un i la de Cadis i la UNED en sumen dos.