Girona ocupa el 12è lloc de les universitats amb més rendiment de l'Estat espanyol

Les universitats catalanes mantenen la tendència i encapçalen els indicadors

11.05.2016 | 07:19

La Universitat de Girona (UdG) se situa en un meritori 12è lloc en el nou rànquing de rendiment dels campus de l'Estat espanyol que ahir va donar a conèixer la Fundación Conocimiento y Desarollo (CyD).

Tres universitats catalanes (Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona) encapçalen el rànquing del 2016 si es consideren els indicadors de rendiment elevat. En quarta posició apareix l'Autònoma de Marid i, en cinquena, la Universitat de Navarra.

La 12a plaça que ostenta la UdG (amb 14 indicadors de rendiment elevat) equival a la 4a si es té en compte només el territori català, i Girona puja fins el primer lloc entre les universitats que no tenen la seva seu a Barcelona.

Els campus catalans mantenen la tendència dels darrers anys i continuen encapçalant el rànquing de la Fundación CyD, institució presidida per Ana Botín, principal responsable del Banco Santander.

L'informe ha analitzat 66 centres universitaris públics i privats en sis àmbits del coneixement: Matemàtiques, Biologia, Química, Treball Social, Història i Sociologia. També inclou indicadors sobre ensenyament, recerca, transferència de coneixements, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

El rànquing, consultable a Internet (www.rankingcyd.org), permet als universitaris i futurs universitaris esbrinar la millor universitat segons les seves preferències. No obtenen cap indicador de rendiment elevat les universitats d'Extremadura i Màlaga; mentre que la Politècnica de Cartagena en té un i la de Cadis i la UNED en sumen dos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema