Lacuesta posa en diàleg arquitectura i cinema a la Biennal de Venècia

El realitzador gironí ha gravat set intervencions arquitectòniques públiques, entre elles l'hospital transfronterer de la Cerdanya

11.05.2016 | 07:19
Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, arquitectes, Santi Vila, Manuel Forcano i Isaki Lacuesta.

Arquitectura i cinema aniran de la mà i dialogaran a Aftermath_Catalonia in Venice, el projecte que representarà a Catalunya a la pròxima Biennal d'Arquitectura de Venècia, i que ahir van donar a conèixer els seus artífexs, els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic i el cineasta gironí Isaki Lacuesta.

Dins dels Eventi Collaterali, el públic que s'acosti fins al pavelló, entre el 26 de maig i el mes de novembre, coneixerà set intervencions arquitectòniques públiques, seleccionades com a exemples "virtuosos" d'una arquitectura que millora la relació de l'usuari amb l'entorn urbà, social i natural, projectades sobre superfícies de vidre translúcid, com "imatges flotants", segons Prat.

Les obres que protagonitzen la instal·lació són la recuperació mediambiental del riu Llobregat; l'hospital transfronterer de la Cerdanya; la Torre Julia de Barcelona (habitatges tutelats per a gent gran); el teatre Atlàntida de Vic; l'aparcament Saint-Roch de Montpeller, el centre per al servei de distribució d'aliments de Camplcar a Tarragona i Can Batlló a Barcelona.

Durant diversos mesos, Lacuesta, acompanyat pels altres dos comissaris, ha anat gravant aquests edificis o la intervenció sobre el riu Llobregat, en la "tradició del llenguatge documental clàssic", filmant-los des de tots els punts de vista possibles, durant totes les hores del dia.

"La fantasia més humida que tenim -remarca el director de cinema- és que els arquitectes en veure la projecció trobin alguna cosa dels seus edificis que ni ells mateixos coneixien".

Els comissaris van indicar que les filmacions s'exposaran a Venècia en un espai "únic", diàfan, molt fosc i sensorial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema