L'espectacle "Psicosi de les 4.48" de la companyia The Three Keatons ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA.

El premi consisteix en una gira valorada en 20.000 euros a diversos teatres de Catalunya i al festival Temporada Alta de Girona. L'obra ja s'ha vist a la Sala La Planeta de Girona i també al Teatre de Salt, entre altres localitats on s'ha programat aquest aplaudit muntatge.

L'actriu en solitari de l'obra "Psicosi de les 4.48", Anna Alarcón, ha rebut també el premi a la millor actriu. El guardó a millor actor ha estat ex aequo per Ricard Borràs, de la companyia La Botarga, per l'obra "Els mots i la cosa", i per Raimon Molins, de la companyia Sala Atrium, per "Himmelweg". El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons de major dotació econòmica del país amb l'objectiu de donar suport a la creació teatral.

"Psicosi de les 4.48", dirigida per Moisès Maicas, amb la col·laboració d'Iván Morales, és un soliloqui vital que endinsa l'espectador en la ment de la Sarah Kane, la dramaturga i directora teatral anglesa que va escriure l'obra quan patia una depressió.

El director del Premi BBVA de Teatre 2016, Joan Roura, va explicar que el jurat ha premiat l'obra "pel gran nivell interpretatiu de la seva protagonista, pel risc de portar a l'escenari un text d'una complexitat amb un resultat excel·lent i per la seva acurada posada en escena".

Per la seva banda, l'actriu Anna Alarcón, protagonista de l'obra, es va mostrar dilluns a la nit en l'acte de lliurament, celebrat a Vic, molt contenta per haver rebut el premi i va destacar que a banda del reconeixement, "el premi és una oportunitat per seguit mantenint viu el projecte i fer-lo rodar per les sales del país".

El jurat de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat format per cinc professionals de renom del món del teatre: l'actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d'escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l'actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

D'entre un total de 116 propostes teatrals provinents de companyies d'arreu del país, el jurat havia seleccionat cinc obres finalistes: 'Els mots i la cosa', de Jean-Claude Carrière; 'A la burgesa', de Dani Campos i David Pintó; 'Le Rois Fainants', de Joan Cusó; 'El llarg dinar de Nadal', de Thornton Wilder i 'Himmelweg', de Juan Mayorga.

Joan Roura vaelogiar la interpretació d'Alarcón i va augurar que l'actriu barcelonina tindrà un futur molt prometedor. "Se'n sentirà a parlar molt".