L'ex membre fundador dels Beach Boys, el guitarrista David Marks, és una de les figures de l'àmplia programació musical d'estiu de Platja d'Aro, que sota la marca Estereofònics 2016 se celebrarà del 14 de maig al 17 de setembre entre Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'agaró. Estereofònics agrupa nou petits festivals i tres concerts especials, i suma entre tots ells una setantena d'espectacles, molts a l'aire lliure i de molts variats gèneres, des del jazz al rock'n'roll passant per la música de cambra o el surf.

David Marks tancarà el cicle de música el dissabte 17 de setembre a la Platja Gran (Riuet), en el marc del FestiSurf Costa Brava, que tindrà lloc només aquell dia. El guitarrista, partícip en els primers quatre discos de Beach Boys, estarà acompanyat per la banda valenciana A-phonics, amb qui acaba de gravar un disc, i oferirà un concert únic basat en el surf-hot i rod-garage.

El 14 de maig hi haurà diversos concerts inaugurals entre les 18 i les 22 h, per tal de posar la mel als llavis als espectadors del que serà el variat gruix de concerts. Entre d'altres, per els carrers de Platja d'Aro hi faran concert 13th Magic Skull (surf), Thee Grandaddies (rhythm´n´blues), Pau Morales (jazz-rock´n´roll) o Sokotroko (pop-rock´n´roll), entre d'altres.

Just abans d'iniciar-se pròpiament el cicle, amb el 20è Festival de Música de S'Agaró, el diumenge 5 de juny se celebrarà un concert solidari, a la Sala Polivalent de Castell d'Aro, a càrrec de formacions locals del municipi juntament la cantant Neus Mar en favor de la Creu Roja. Caldrà esperar fins el dia 15 de juny per trobar el primer festival, a l´Església de Nostra Senyora de l´Esperança de S´Agaró. Fins al 17 de setembre actuaran artistes com Perluigi Camicia (15 de juny), Ma. Eugènia Boix & Anna Ferre (31 de juliol) o Mozart Chamber Orquestra (13 d'agost).

Tot seguit, entre el 18 i el 19 de juny, al Passeig Marítim de Platja d'Aro, s'organitza Xalaro, la 3a Mostra d´Espectacles i Turisme Familiar que, amb espectacles com els de Lax'n'busto o Dàmaris Gelabert, aposta per un públic familiar i de carrer.

Del 10 de juliol al 2 de setembre tindrà lloc 19è Festival Nits de Jazz a Platja d´Aro, el qual aposta per les principals formacions catalanes de Jazz, però també obre mires cap al Jazz internacional i els estils musicals que hi fan frontera com el gospel, el swing, el soul o el blues. Els més de 20.000 espectadors de l'any passat el consoliden com un dels festivals més dinàmics de la Costa Brava. En aquesta edició actuaran Sant Andreu Jazz Band el 8 de juny, Mònica Green el 22 de juliol o Supersax Project el 19 d'agost.

A continuació, entre el 9 de juliol i el 27 d'agost se celebrarà el Cicle de sardanes i havaneres, que començarà el mateix dia 9 coincidint amb d'edició número 34 de La Cantada d´Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat. Hi actuaran Les Anxovetes, Bergantí i Els Cremats, així com les havaneres Norai o els Pescadors de l'Escala i les sardanes de la Cobla la Flama de Farners i la Cobla Foment de Montgrí.

Pocs dies abans que acabi el Cicle de sardanes i havaneres, tindrà lloc el 4t Desemboca Rock´n´Roll Festival, del 21 al 24 d´agost, que a l´aire lliure, oferirà rock´n´roll, garatge, rhythm´n´blues, soul i blues amb grups com Please Wait, Aliment o Lie Detectors.

Estereofònics 2016 també comptarà amb el Festival de Guitarra de Girona, un festival que se celebrarà entre el 24 de juliol i l'11 d'agost, i que oferirà un equilibri entre propostes clàssiques amb d´altres més contemporànies a partir de 4 concerts. En diferents espais de Platja d'Aro Clara Valero i Albert Bosch i Giulia Ballare i Claire Sananikone hi actuaran.

De l'11 al 15 d'agost es celebra la Festa Major de Platja d'Aro. Durant cinc tardes i nits hi ha programades dotze actuacions repartides entre la Plaça Major i la Plaça del Mil·lenari, davant del Palau d´Esports i Congressos. Unes actuacions a càrrec de Gospel d'Aro, Halldor Mar o La Golden Beat. I del 8 a l'11 de setembre la Festa Major de Castell d'Aro, la qual portarà al municipi grups com Di-Versiones per engrescar a tot tipus de gent a participar de la festa.

Una Festa Major que coincidirà amb la Diada Nacional de Catalunya. El dia 11 de setembre, a Plaça del Mil·lenari de Platja d´Aro, actuarà la Cobla Orquestra Costa Brava.

Finalment, el FestiSurf, que clourà el cicle musical a la Platja Gran de Platja d'Aro, proposa una nit temàtica (21 h - 00.30 h) dedicada al surf-rock, en el qual hi participaran, a part de l'esmentat David Marks amb els A-phonics, The Bule Marinos o The Limboos.