S'instal·la una obra de Salvador Dalí a la Catedral de Barcelona

En motiu de l'última Diada de Sant Jordi l'arquebisbat de Barcelona va decidir col·locar-la i a dia d'avui ja és visitable

11.05.2016 | 19:37
´´Sant Jordi i el drac´´ de Salvador Dalí.

L'arquebisbat de Barcelona ha instal·lat a la catedral de Barcelona una nova imatge de Sant Jordi, obra de Salvador Dalí, donada per l'Estament de Cavallers Nobles del Principat de Catalunya, que ja es pot venerar en una de les capelles del claustre del temple gòtic.

Coincidint amb l'última festa de Sant Jordi, la catedral va celebrar la cerimònia de benedicció i col·locació de l'escultura "Sant Jordi i el drac", obra de l'artista empordanès, que ja és visitable.

A partir de la primera obra de cera, creada el 1976 i amb 43 escultures més, també modelades en cera amb les seves mans, Dalí va realitzar la foneria en bronze a mida apropiada, com és el cas de la que s'ha instal·lat a la catedral de Barcelona.

Després de la benedicció de l'escultura per part del degà-president del Capítol Catedralici, Joan Guiteras, van intervenir Joan-Xavier Bofill Pellicer, Gran Maestre de l'Estament de Cavallers Nobles del Principat de Catalunya, que era qui feia donació de l'escultura i Nicolás Descharnes, fill de qui va ser secretari, col·laborador i amic personal del geni empordanès i actualment gran especialista i valedor de les obres de Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema