L'últim llibre que va escriure el figuerenc Josep Pous i Pagès, De la pau i del combat, redactat a l'exili, es presentarà el proper dia 25 de maig a Barcelona en un acte a la Llibreria Alibri, i l'endemà, a Figueres, al Museu del Joguet.

L'editorial Adesiara acaba de recuperar el llibre, que es va editar per primera i única vegada l'any 1948 a Ciutat de Mèxic, per les Edicions Catalònia que dirigia a l'exili Avel·lí Artís.

La circumstància de l'exili és el desencadenant més poderós del llibre i marca profundament l'últim trajecte de la vida de l'escriptor figuerenc, autor de la novel·la La vida i la mort de Jordi Fraginals, que va passar l'exili a Avinyó, París i Mèxic.

La responsable de l'edició, M. Àngels Bosch, fa un seguiment exhaustiu -a partir dels dietaris, les cartes, les memòries i les agendes de l'autor- de les activitats i les inquietuds que movien Pous lluny de Catalunya.

La presentació a Barcelona la farà l'advocada Magda Oranich i a Figueres, el regidor Alfons Martínez i l'historiador Enric Pujol.