Troben un esquelet de tortuga al Camp dels Ninots de Caldes

Els arqueòlegs oferiran dissabte dia 21 una visita guiada al jaciment de Caldes de Malavella on no s'hi feia cap campanya des del 2014

13.05.2016 | 19:23
Troben un esquelet de tortuga al Camp dels Ninots de Caldes

La represa de les excavacions arqueològiques al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella ha donat en pocs dies les primeres troballes, com ara els fòssils d'un esquelet de tortuga i empremtes de fulles, han informat en un comunicat els responsables dels treballs, que es mostren «optimistes» respecte a la possibilitat de trobar més restes.

Un grup de restauradors recuperarà les restes que es vagin trobant. Durant la setmana entrant, un altre grup de geòlegs associats a l'equip visitarà el jaciment.


La setmana passada es va iniciar l´excavació del Camp dels Ninots, que s´allargarà fins al 3 de juny. Serà la primera excavació després que l´any 2014 no hi hagués campanya i que l´any passat s´hi fes una prospecció per tenir un registre continu dels sediments del volcà i per conèixer-ne l´estructura.??Enguany doncs, tornen els treballs d´excavació pròpiament dits al sector de l´Argilera amb l´objectiu de recuperar nous fòssils.

El moviment de terres ja es va fer la setmana passada però l'excavació no va poder començar amb condicions fins el dimecres a causa de la pluja. Amb el temps més estable, l'equip ja ha fet les primeres troballes. ??

Pel que fa a les tasques de divulgació, l'equip atendrà la visita de les escoles i de l'institut de Caldes de Malavella i el dissabte 21, a les 11 del matí, s´organitzarà una visita oberta al públic interessat a saber les troballes que s´hi hauran fet.

A més, enguany s´aprofitarà la campanya d´excavació per inaugurar el circuit turístic de Camp dels Ninots que dóna «in situ» una àmplia explicació de diversos aspectes del Camp dels Ninots a través de panells informatius instal·lats al llarg del jaciment.??

L´equip de l´IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) està compost per geòlegs, paleontòlegs, arqueòlegs i estudiants del Màster d´Arqueologia de la Universitat Rovira i Vigili i d´altres estudiants de les universitats de Vic i Barcelona. La campanya està dirigida, com cada any, pels caldencs Gerard Campeny i Bruno Gómez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Milo Rau reflexiona sobre els refugiats a «Mitleid (Compassió)», estrena al Temporada Alta

Un dels capdavanters del teatre documental europeu es pregunta sobre els límits de la compassió i...

ERC demana donar a Barcelona l´oli de Dalí que el Rei té al seu despatx

El grup d'ERC al Senat ha recuperat una petició que va fer l'any 2009 sobre el quadre de Salvador...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema