George Clooney va ser ahir protagonista del Festival de Canes durant la presentació fora de competició de la nova pel·lícula que ha protagonitzat al costat de Julia Roberts, Money Monster, dirigida per Jodie Foster. L'actor va afirmar que el virtual candidat republicà Donald Trump «no serà president dels Estats Units perquè la por no conduirà el nostre país».

Clooney va desplegar tot el seu encant i es va guanyar una audiència, ja entregada per endavant, sense gaire esforç. Amb vestit i camisa negra i un gran somriure, va declarar que «Trump és el resultat, en gran manera, del fet que molts dels programes de notícies no aprofundeixen en les històries».

Armat amb un gran somriure, no va dubtar a bromejar amb Julia Roberts i contestar amb ironia la majoria de les preguntes, encara que es va posar seriós quan va arribar el torn de la política.

«Ni en el tema de la immigració del qual Trump tant parla, ni en el de les dones ni en qualsevol altre», va dir Clooney, que va remarcar que els vídeos amb les polèmiques asseveracions del candidat es repeteixen sense parar, la qual cosa contribueix a la seva popularitat.

D'altra banda, sobre Money Monster, Jodie Foster va defensar el cinema que faci pensar i no manipuli i va considerar un desafiament fer treballs aquest, que no trien «entre ser una pel·lícula mainstream o intel·ligent, perquè es pot ser les dues». El públic va rebre positivament la pel·lícula durant la projecció.