El 1982, la imaginació de Steven Spielberg va engendrar una de les criatures més meravelloses que hagin aparegut en una pantalla, l'extraterrestre E.T., referència obligada per a la seva última obra, el gran gegant bonadós que aquell mateix any va inventar la ploma de l'autor britànic Roald Dahl.

A The BFG, presentada ahir fora de competició al Festival de Canes, Spielberg aprofita les noves tecnologies per animar el personatge del gegant, que interpreta el seu nou actor fetitxe, Mark Rylance, guanyador de l'Oscar a l'actor secundari per Bridge of Spies.

Igual que E.T., el gegant rebrà l'ajuda dels nens, en aquest cas de la petita òrfena Sophie (la debutant Ruby Barnhill), per intentar fer-se entendre en el món dels adults, de qui s'amaga cada nit en les seves incursions pels carrers de Londres. Aquesta amistat aconseguirà acabar amb els malvats gegants que es dediquen a segrestar nens per menjar-los, gràcies també a la intervenció providencial de la reina d'Anglaterra.

The BFG (acrònim en anglès del Gran Gegant Bondadós) té els ingredients necessaris per rebentar les taquilles de mig món, encara que a l´estrena a Canes ha estat rebuda amb diferència d'opinions.

Amb algunes parts vibrants, com l'hilarante desdejuni amb la reina al Palau de Buckingham, el ritme de la narració es fa lent a la part central de la pel·lícula, que introdueix elements afegits que no estaven presents al llibre original.