veniu, oh sant esperit

14.05.2016 | 00:00
veniu, oh sant esperit
veniu, oh sant esperit

A la celebració de l'Eucaristia del dia, després de la segona lectura, la litúrgia de l'Església ens proposa demanar la vinguda de l'Esperit Sant amb un himne o seqüència, que ens recorda la necessitat de l'Esperit i de la seva acció, i ens indica alguns dels seus efectes. És anomenat Pare dels pobres, i per això, com a pobres, li demanem els seus dons.
També és sol que il·lumina el cor, i consegüentment es desitja la seva llum divina, per ser il·luminats i, alhora, esdevenir llum per a tothom. Recordem les boniques i significatives imatges que ens descriu Jesús:?«Jo sóc la llum del món, perquè no camineu en les tenebres... vosaltres sou la sal i la llum».
És invocat com el qui consola, dolcíssim refrigeri, el que habita l'ànima. És a dir, és el qui consola i a qui acollim com a refrigeri dolcíssim. Si heu viscut l'experiència d'haver estat consolats en moments molt difícils de la vida, entendreu la importància que té contemplar-lo com el qui consola. S'agraeix tant una paraula de consol, una encaixada de mans, una abraçada, una presència silenciosa, unes lletres afectuoses en aquells moments que sembla que hàgim penetrat en els forats negres de la vida... L'Esperit ens consola en les nostres afliccions, fins i tot en aquelles que ningú no coneix.
És confort en els treballs, en les penes conhort, temperador en la calor.
El treball de cada dia desgasta, cansa, pot avorrir, i es necessiten incentius per no defallir. L'Esperit no és un incentiu més, sinó el qui conforta quan la feina afeixuga, quan esdevé molt estressant, sigui pel tipus de treball, sigui per la rutina, sigui per la quantitat o el neguit. Molts pensareu, en aquests moments, que tenir treball és una sort, i és veritat, i segur que la pena de no tenir treball és molt fonda per tot el que significa, fins i tot per a la pròpia dignitat i responsabilitat. En aquesta pena i tantes altres, l'Esperit ens conhorta, en el sentit de no deixar-nos ensorrar, de no considerar-nos inútils, sense dignitat i valor. Som molt més que el treball, malgrat que sigui tan necessari. Som molt més que els sentiments produïts per les diverses penes [...]»(extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Megg, Mogg i el mussol, protagonistes de 'Melancolía' de Simon Hanselmann.
CÒMICS: Els móns ocults del dia a dia

CÒMICS: Els móns ocults del dia a dia

Les novetats d´octubre posen sobre paper aspectes com la crònica negra, el bullying i alts...

El Museu d´Art de Girona exposava taules renaixentistes falsificades

El Museu d´Art de Girona exposava taules renaixentistes falsificades

Els especialistes asseguren que "es veu clarament" que tant el suport de fusta com els pigments,...

Mosca Borda dels periodistes a la «gestió nefasta» del relleu de Puigdemont a l´alcaldia

Mosca Borda dels periodistes a la «gestió nefasta» del relleu de Puigdemont a l´alcaldia

Biel de Montserrat, responsable de premsa de la CUP, rep la Mosca Grossa per l'«accessibilitat» i...

L´Agència Especial encara no sap si ha sobreviscut el «Schiaparelli»

L'Agència Espacial Europea (ESA) encara no sap si el mòdul d'aterratge Schiaparelli...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema