veniu, oh sant esperit

14.05.2016 | 00:00
veniu, oh sant esperit

A la celebració de l'Eucaristia del dia, després de la segona lectura, la litúrgia de l'Església ens proposa demanar la vinguda de l'Esperit Sant amb un himne o seqüència, que ens recorda la necessitat de l'Esperit i de la seva acció, i ens indica alguns dels seus efectes. És anomenat Pare dels pobres, i per això, com a pobres, li demanem els seus dons.
També és sol que il·lumina el cor, i consegüentment es desitja la seva llum divina, per ser il·luminats i, alhora, esdevenir llum per a tothom. Recordem les boniques i significatives imatges que ens descriu Jesús:?«Jo sóc la llum del món, perquè no camineu en les tenebres... vosaltres sou la sal i la llum».
És invocat com el qui consola, dolcíssim refrigeri, el que habita l'ànima. És a dir, és el qui consola i a qui acollim com a refrigeri dolcíssim. Si heu viscut l'experiència d'haver estat consolats en moments molt difícils de la vida, entendreu la importància que té contemplar-lo com el qui consola. S'agraeix tant una paraula de consol, una encaixada de mans, una abraçada, una presència silenciosa, unes lletres afectuoses en aquells moments que sembla que hàgim penetrat en els forats negres de la vida... L'Esperit ens consola en les nostres afliccions, fins i tot en aquelles que ningú no coneix.
És confort en els treballs, en les penes conhort, temperador en la calor.
El treball de cada dia desgasta, cansa, pot avorrir, i es necessiten incentius per no defallir. L'Esperit no és un incentiu més, sinó el qui conforta quan la feina afeixuga, quan esdevé molt estressant, sigui pel tipus de treball, sigui per la rutina, sigui per la quantitat o el neguit. Molts pensareu, en aquests moments, que tenir treball és una sort, i és veritat, i segur que la pena de no tenir treball és molt fonda per tot el que significa, fins i tot per a la pròpia dignitat i responsabilitat. En aquesta pena i tantes altres, l'Esperit ens conhorta, en el sentit de no deixar-nos ensorrar, de no considerar-nos inútils, sense dignitat i valor. Som molt més que el treball, malgrat que sigui tan necessari. Som molt més que els sentiments produïts per les diverses penes [...]»(extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema