La casa de cultura Les Bernardes de Salt presenta aquest maig noves exposicions per explorar tres grans àmbits amb artistes locals: el treball amb vídeo d'Ivó Vinuesa, la fotografia de Joan Comalat i la pintura de Jordi Amagat.

Tres mostres que tenen com a comú denominador "la varietat de disciplines i un equilibri entre tres artistes consagrats al territori", segons el director del centre, Robert Fàbregas.

El cineasta resident a Pontós, Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975), que exposa a la sala 29 m2, presenta Bona Nit, un film sobre la immigració des d'un punt de vista insòlit i universal: La cançó de bressol. D'uns 15 minuts de durada, el vídeo conté gravacions de cançons bressol de diferents nacionalitats de Salt, un dels municipis on es parlen més llengües.

A partir de la compilació d'aquestes cançons i continguts orals, Vinuesa traça "un retrat poètic de barris amb alts índexs d'immigració donant veus a les dones i mares que sovint no tenen visibilitat i són les autèntiques protagonistes d'aquesta història". El vídeo es pot veure de l'11 al 31 de maig.

El fotògraf Joan Comalat (Girona, 1953) trasllada l'espectador a "un món abstracte, suggeridor, misteriós i còsmic" a través de l'exposició Fotogramies, una mostra de fotogrames que es pot visitar per primera vegada a la Sala Bernardes Photo del 2 de maig al 30 de juny.

Comalat fa aquesta exposició amb objectes quotidians que ell ha anat trobant pel carrer i les imatges són fetes sense càmera, sense negatiu ni targetes digitals. "A través d'una ampliadora antiga i una llum vermella, tal com es revelava amb les antigues fotos, he fet aquest treball analògic", destaca el fotògraf.

El pintor Jordi Amagat (les Planes d'Hostoles, 1956) estrena a la Sala Sant Jordi Intuïcions i Metamorfosis, una mostra on destaca la sensibilitat fantasiosa de l'artista per traslladar el rigor del Renaixement i la seva percepció arquitectònica. Una mena de salt al "Manierisme" per convidar el visitant a reflexionar mitjançant un estudi de l'espai i les tres dimensions. "Serien com tastets de la meva evolució". L'obra del pintor es pot veure del 9 de maig al 30 de juny.