Creen a Mèxic un ciment amb capacitat per emetre llum fins a 12 hores

16.05.2016 | 00:00

Un ciment que té com a capacitat essencial emetre llum fins a 12 hores ha estat creat pel doctor José Carlos Rubio, de la Universitat Michoacana de San Nicolás de Hidalgo (UMSNH), que es troba a Morelia, capital de l'estat mexicà de Michoacán.
Considerat en la indústria de la construcció com un material passiu, amb característiques com aglomerant i adhesiu i generalment estructural, Rubio es va marcar l'objectiu de "donar" al ciment blanc la capacitat i la funcionalitat de generar energia i, en aquest cas, donar llum.
"Per a aquesta recerca en específic pensem en la possibilitat d'il·luminar una carretera, un estacionament o fins i tot una façana d'un edifici, i pensant en aplicacions menors, en un bany, en un pis o en una piscina", va dir l'investigador.
Rubio no buscava una modificació total, sinó parcial del ciment. Per a això va modificar les característiques del material perquè absorbís "fins a certs nivells de la seva superfície energia i llum, les ones electromagnètiques perquè es carregués i posteriorment pogués emetre llum".
El disseny de Rubio i el seu equip de treball ja té una patent atorgada per l'Institut Mexicà de la Propietat Industrial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema