Creen a Mèxic un ciment amb capacitat per emetre llum fins a 12 hores

16.05.2016 | 00:00

Un ciment que té com a capacitat essencial emetre llum fins a 12 hores ha estat creat pel doctor José Carlos Rubio, de la Universitat Michoacana de San Nicolás de Hidalgo (UMSNH), que es troba a Morelia, capital de l'estat mexicà de Michoacán.
Considerat en la indústria de la construcció com un material passiu, amb característiques com aglomerant i adhesiu i generalment estructural, Rubio es va marcar l'objectiu de "donar" al ciment blanc la capacitat i la funcionalitat de generar energia i, en aquest cas, donar llum.
"Per a aquesta recerca en específic pensem en la possibilitat d'il·luminar una carretera, un estacionament o fins i tot una façana d'un edifici, i pensant en aplicacions menors, en un bany, en un pis o en una piscina", va dir l'investigador.
Rubio no buscava una modificació total, sinó parcial del ciment. Per a això va modificar les característiques del material perquè absorbís "fins a certs nivells de la seva superfície energia i llum, les ones electromagnètiques perquè es carregués i posteriorment pogués emetre llum".
El disseny de Rubio i el seu equip de treball ja té una patent atorgada per l'Institut Mexicà de la Propietat Industrial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema