L'Empordà Canta convertirà Torroella de Montgrí en la capital de la música coral

In Crescendo i el Cor Jove de l'Orfeó Català, caps de cartell de la primera edició del festival, que se celebrarà del 20 al 22 de maig

16.05.2016 | 10:39
El cor In Crescendo farà el concert inaugural del festival, el 20 de maig.

Torroella de Montgrí es convertirà el cap de setmana del 20 al 22 de maig en la capital del cant coral català amb motiu de la primera edició de L'Empordà Canta. Es tracta d'un festival impulsat pel Cor Anselm Viola amb el suport de l'Ajuntament, que preveu prop de 20 activitats diferents entre concerts, tallers, visites guiades, i exposicions en diferents escenaris de la vila.

Entre els plats forts de l'esdeveniment hi ha el concert inaugural, a càrrec d'In Crescendo (guanyadors del concurs Oh Happy Day!) i el concert del cor Jove de l'Orfeó Català. Amdues actuacions es faran a l'Espai Ter. També destaca l'estrena de la cantata infantil "No vola cap vaca".

L'Empordà Canta és un projecte sorgit de la suma de moltes voluntats, explica Maria José Toledano, que coordina el festival juntament amb l'equip tècnic de l'Ajuntament. "Darrere del projecte hi ha un equip humà capitanejat pel president del Cor Anselm Viola, Fonsu Margall, i seguit dels cantaires, mares, pares i col·laboradors il·lusionats amb l'esdeveniment", afegeix.

Toledano comenta que L'Empordà Canta neix com una iniciativa per fer una gran festa del cant coral, que pugui arribar a tothom. "Des de bon començament, ens vam imaginar un festival per a totes les edats, amb activitats professionals i amateurs, i tot amb un caire proper. A partir d'aquí hem organitzat un cartell de concerts de primer nivell amb cors professionals, una cantata on comparteixen escenari alumnes de l'escola CEIP Guillem de Montgrí amb d'altres escoles de música del voltant, una trobada de cors joves a través de la Federació de Cors Joves de Catalunya, i concerts per a descoberta dels racons de la vila amb cors de totes les edats i tipus", comenta la coordinadora.

Toledano és també l'autora de la partitura de la cantata infantil "No vola cap vaca". Aquesta iniciativa pretén fer de nexe entre els alumnes de primària i els cantaires de cors infantils i escoles de música.

"És l'activitat que té més volum i és especialment motivador perquè arribem a un grup de nens que sovint tenen la música i el cant coral molt lluny per motius molt diversos, a vegades perquè fan altres activitats, d'altres perquè el desconeixen", explica. A banda de la música composta per Toledano, el projecte incorpora un conte de Jordi Fenosa, il·lustracions de Marta Montañá, i compta amb col·laboracions de molts professors d'escoles.

Amb l'eslògan "Viu la veu a Torroella de Montgrí", la primera edició de L'Empordà Canta se suma a la intensa activitat musical que es desenvolupa en aquesta població del Baix Empordà.


El Cor Anselm Viola

El Cor Anselm Viola, promotor de l'Empordà Canta, també tindrà un protagonisme especial, amb una exposició a la Capella de Sant Antoni, elaborada per Albert Cucurella, un dels seus components. El Cor Anselm Viola, precisament, és un exponent de l'evolució del moviment coral a Catalunya. Nascut, l'any 1977 a redós de la parròquia de Sant Genís, va ser creat per uns cantaires que havien format part dels Orfeons creats en temps de la Mancomunitat de Catalunya. 

A poc a poc  passa a ser un Cor gestionat pels mateixos cantaires que han gestionat la marxa de l'entitat durant 30 anys. A partir de l'any 2012 es van posar en marxa els cors Niudenotes i Móndeveus per donar un nou bri d'aire al cor i impulsar els grups infantil i juvenil.

Amb L'Empordà Canta, els organitzadors volen integrar als principals agents que impulsen l'activitat coral a Catalunya: Agrupació Coral de les Comarques Gironines, Federació de Cors de Clavé, Federació de Corals Juvenils de Catalunya, Federació Catalana d'Entitats Corals,  Moviment Coral Català, Federació Catalana de Pueri Cantores i el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema