Angelina Jolie insta a treballar pels refugiats

L'actriu demana unitat als governs per abordar la crisi humanitària

17.05.2016 | 00:00
Angelina Jolie ahir a Londres.

L'actriu nord-americana Angelina Jolie va instar tots els governs a estar «units» per abordar l'actual crisi dels refugiats i va alertar contra els perills que genera la «por a la migració». En el seu paper com a ambaixadora especial de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) Jolie va participar a Londres en el programa de ràdio emès per la BBC, World on the move, dedicat a aquest tema, i en el qual van intervenir, a més, altres personalitats.
En el seu discurs, al qual va seguir un torn de preguntes per part dels assistents, la intèrpret i directora de cinema va advertir que el sistema humanitari internacional que s'empra actualment per bregar amb el problema dels refugiats s'està «enfonsant». Segons Jolie, «el nombre de conflictes i l'escala dels desplaçats s'ha fet tan gran» que el sistema per protegir els refugiats «no funciona».
L'actriu va ressaltar que avui en dia a escala global hi ha més de 60 milions de persones desplaçades -un de cada 122-, més que en cap altre moment en les últimes set dècades. Segons Jolie, aquesta dada revela «quelcom profundament preocupant sobre la pau i la seguretat del món».
«Sorprèn que algunes d'aquestes persones, desesperades, que s'estan quedant sense opcions i que no veuen esperança de tornar a casa, intentin anar a Europa com a últim recurs, fins i tot a risc de perdre la seva vida», es va preguntar l'estrella.
Jolie va alertar contra el que va anomenar «una por a una migració incontrolada», que fa que els països «competeixin per ser els més durs, amb l'esperança de protegir-se, sense importar el cost o el desafiament per als seus veïns, i malgrat les seves responsabilitats internacionals». Segons la directora, l'aïllament no és la resposta: «si la casa del teu veí crema, no estàs segur tancant la porta. La força recau a no tenir por», va dir.
Per això, la intèrpret va instar els governs a estar «units» per fer front a aquest problema i va considerar que l'èxit a l'hora d'afrontar la crisi «contribuirà a definir aquest segle» i alhora va opinar que «l'alternativa és el caos».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema