Un biomarcador pot millorar l'eficàcia en el pronòstic del càncer colorectal

18.05.2016 | 00:00

La relació entre les estructures cel·lulars situades als extrems dels cromosomes -telòmers- i el desenvolupament de tumors s'ha demostrat en diferents estudis. Ara, un grup de científics ha constatat que la longitud d'aquests influeix en un millor o pitjor pronòstic del càncer colorectal. Els resultats d'aquesta investigació es publiquen a la revista Plos One
El treball es va dur a terme a pacients de l'hospital San Carlos (Madrid) que havien estat sotmesos a cirurgia d'intenció curativa. Cap d'ells presentava metàstasis ni havia rebut tractament de quimioteràpia ni de radioteràpia previ a la intervenció quirúrgica. Els científics van analitzar 132 teixits d'aquest tipus de càncer i els van comparar amb mostres sanes.
«Els pacients amb una longitud telomèrica mitjana en el tumor inferior a 6,35 quilobases (unitat de mesura genètica) van mostrar un pronòstic clínic significativament més favorable que aquells en què la longitud dels telòmers va ser superior a 6,35 quilobases», va explicar Pilar Iniesta, coordinadora de l'estudi i investigadora del departament de Bioquímica i Biologia Molecular II de la UCM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema