L'escriptor Ildefonso Falcones publicarà el pròxim 31 d'agost la continuació de la novel·la ''L'església del mar'', sota el segell de Grijalbo, tant a Espanya com a Llatinoamèrica, amb el títol ''Els hereus de la terra'', l'acció de la qual torna a transcórrer a la Barcelona del segle XIV.

Deu anys després de la publicació de "L'església del mar", un èxit de vendes a tot el món, amb més de sis milions d'exemplars venuts, el lector s'enfrontarà a una nova història, ambientada tres anys més tard del final de la primera part, amb Hugo Llor com a protagonista, segons un comunicat fet públic avui pel grup editorial Penguin Random House.

Llor és un orfe de dotze anys que treballa a les drassanes de Barcelona gràcies a la generositat d'Arnau Estanyol, que agafa el noi sota la seva protecció. El lector veurà com els somnis de Llor de convertir-se en constructor de vaixells xocaran contra una realitat dura i despietada quan la família Puig, enemiga del seu mentor Arnau Estanyol, aprofita la seva posició davant el nou rei per executar una venjança.

El jove haurà d'abandonar el barri de la Ribera i buscar feina amb Mahir, un jueu que li ensenya els secrets del món del vi, i amb el qual descobrirà la passió per la terra. Hugo Llor, entre les muralles d'una ciutat medieval amb el rumor constant de pagesos, serfs, esclaus i comerciants, representa "la lluita per la supervivència i la dignitat de tota una ciutat oprimida pel sistema feudal".

Ildefonso Falcones remarca que: ''si resulta impossible tornar a acariciar la mà o la cara d'aquella persona estimada que se'ns en va anar, no ho ha estat tornar a ''L'església del mar''''. Entén l'escriptor que "els seus protagonistes i la seva gent continuen amb la història d'una Barcelona que, si en la primera novel·la es desenvolupava al barri de la Ribera, ara ho fa en ple Raval, amb les Drassanes Reials i l'Hospital de la Santa Cruz com a magnífic teló de fons".

Falcones va aconseguir amb ''L'església del mar'' diferents premis, tant a Espanya com en altres països i, posteriorment, va escriure "La mà de Fátima", que narra l'expulsió dels moriscos de la Península Ibèrica, i "La reina descalça", amb les quals, en total, ha venut més de nou milions d'exemplars a tot el món.

''Els hereus de la terra'' també es publicarà en format digital i simultàniament en català per Rosa dels Vents, un altre dels segells del grup Penguin Random House.