El Museu d'Arqueologia de Catalunya incorpora 4 nous models en tres dimensions de la província de Girona al projecte anomenat Patrimoni Arqueològic 3D, un projecte innovador en la presentació de peces en aquest format que ja compta amb un total de 37 objectes de l'arqueologia catalana provinents del mateix Museu d'Arqueologia de Catalunya i dels principals museus d'arqueologia catalans, integrats en l'Arqueoxarxa. Les quatre peces són: el Crani enclavat procedent del MAC d'Ullastret, el Mosaic de Teseu i Ariadna que està al MAC de Girona, la Pèlica Àtica de figures roges del MAC d'Empúries i el Felí de dents de sabre que pertany al Museu Arqueològic de Banyoles. Totes elles es poden veure en 3D al web www.mac.cat que posiciona al MAC entre els primers museus europeus en presentar col·leccions arqueològiques en aquest format.

Joan Muñoz, Cap de Comunicació del Museu d'Arqueologia de Catalunya, ha declarat que '«gràcies a aquesta visualització en tres dimensions els espectadors poden contemplar molts més detalls dels objectes que amb una visita al museu no es podran veure mai'».

El projecte té com a objectius crear una nova oferta de recursos online per mostrar el patrimoni arqueològic català, millorar la seva visibilitat i compartir al món les joies de l'arqueologia catalana mitjançant les xarxes socials. A més a més, s'han incorporat 8 peces més al projecte com ara una Fíala de carnisser del MAC de Barcelona una Tapadora de sarcòfag del Museu de Badalona o un capitell.